Διάλεξη με θέμα τον αείμνηστο Σπυρίδωνα Μαρινάτο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 19:30 στο «Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Τάσος Βαρβαρήγος, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάλεξη θα αναλυθεί η μορφή του Σπυρίδωνα Μαρινάτου ως κορυφαίου επιστήμονα και αρχαιολόγου ερευνητή, ως καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ως ακαδημαϊκού Δασκάλου.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή κ. Τάσο Βαρβαρήγο:

Γεννήθηκε στο Μεγαλοχώρι, γιος του Πρωτοπρεσβύτερου Μουσικοδιδάσκαλου Παναγιωτάκη Βαρβαρήγου και της Κατερίνας Συρίγου.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποφοίτησε το 1961 και το 1962 διορίστηκε Δημόσιος Καθηγητής σε Γυμνάσια και Λύκεια Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και σε Πρότυπα Σχολεία όπως Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή, Ζάννειο Πειραματικό Πειραιώς, Αμερικανικό Κολλέγιο κα.

Υπηρέτησε στο υπουργείο Πολιτισμού και κατ’ απόσπαση στη Γενική Επιθεώρηση Αρχαιοτήτων, στο γραφείο του καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτου.

Το 1977 μετετέθη πλέον στο υπουργείο Πολιτισμού, ως Διευθυντής Α’ μέχρι το 1988. Στο υπουργείο Πολιτισμού υπηρέτησε ως Δ/ντης Μορφωτικών Σχέσεων, Δ/ντης των εν Αθήναις Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και τέλος ως Δ/ντης Διεθνών και Πανελληνίων Συνεδρίων.