Συγκινητική, μεγάλη και άμεση ήταν η ανταπόκριση της θηραϊκής κοινωνίας στην έκκληση του Δήμου Θήρας και του Κέντρου Κοινότητας Θήρας, για είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

21 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης – νερά, τρόφιμα, πάνες, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, παπούτσια, σεντόνια – συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Κοινότητας Θήρας με συντονίστριες την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Όλγα Γραβάνη και τις κοινωνικές λειτουργούς του Κέντρου κ.κ. Μαρία Καζάλα και Μαρία Κοζορώνη. Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν έχουν ήδη αποσταλεί στο Κέντρο Διαχείρισης Ειδών Πρώτης Ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής.

Αρωγοί και έμπρακτα υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν ο Ερυθρός Σταυρός με επικεφαλής την κ. Μαρία Αργυρού, η εθελοντική ομάδα νέων «Ας μη μείνουμε στα λόγια “Junior” με τη βοήθεια της κ. Γεωργίας Νίκου, η μεταφορική εταιρεία «Θηραϊκή Express», υπάλληλοι του Δήμου Θήρας και βέβαια οι αμέτρητοι «ανώνυμοι» πολίτες και εθελοντές που πρόσφεραν και βοήθησαν όλες τις μέρες στη συγκέντρωση των ειδών.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.