Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τις ανακρίβειες που διατυπώνει ο κ. Ορφανός στο Δελτίο Τύπου του σχετικά με τη επίσκεψη του Ταξιάρχου κ. Κλούβα, διευθυντού της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στην Σαντορίνη.


Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος, συναντήθηκε με τον κ. Κλούβα πριν και μετά την αυτοψία που διενήργησε στον δρόμο του Αθηνιού και στον δρόμο κάτω από το αεροδρόμιο. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας κ. Δημήτρης Ποιμενίδης.

Οι τεχνικές δυνατότητες παρέμβασης της ΜΟΜΚΑ μπορούν να αξιοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, του Δήμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστεί μέσω του Υπουργείου Οικονομικών για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές μελέτες. Ο εκτιμώμενος χρόνος για τις διαδικασίες αυτές είναι 3-4 μήνες.

Σε ότι αφορά στο νέο λιμάνι η ΜΟΜΚΑ, κατά τον κ. Κλούβα, θα μπορούσε να προχωρήσει σε συγκριτική αξιολόγηση παραδομένων μελετών, σε διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να κρίνει το θέμα της χωροθέτησης. Τούτο όμως δεν υποκαθιστά τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή νέου λιμανιού, διαδικασία που ως γνωστόν ήδη έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Θήρας.

Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν:  Ή ο κ. Ορφανός αποκρύπτει την αλήθεια ή λόγω έλλειψης γνώσης και εμπειρίας δεν αντιλαμβάνεται τι του λένε.

Από το Δήμο Θήρας