Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου τα συνεργεία του Δήμου Θήρας στην περιοχή από την Έξω Πλατεία του Πύργου έως την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους Έξω Γωνιάς.

Οι εργασίες εκτός από την τακτική συντήρηση του οδικού τμήματος αφορούν και στην κατασκευή ρείθρου (αυλάκι ομηριών υδάτων) εκατέρωθεν του δρόμου και θα ολοκληρωθούν σε 10 ημέρες περίπου.

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης ζητώντας την κατανόηση όλων, ενημερώνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται με επιτόπιες ρυθμίσεις από τα συνεργεία και για το λόγω αυτό καλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του κεντρικού οδικού δικτύου.

Προχωρούν εντατικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών σημείων του οδικού δικτύου του Δήμου Θήρας. Τα συνεργεία εκτελούν εργασίες στην ευθεία Φηρών – Πύργου μετά την ολοκλήρωση της κάθετης οδού από τη διασταύρωση Φηρών – Μεσσαριάς έως τη διασταύρωση της ευθείας στο οδικό τμήμα Νοσοκομείου – ΔΑΠΠΟΣ.

Διευκρινήσεις για το έργο δίνει ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο συγκεκριμένο τμήμα, ζητώντας την κατανόηση των διερχομένων για την εύλογη ταλαιπωρία. Το έργο το οποίο εκτελείται τμηματικά με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χωρίς τη συνολική απαγόρευση κυκλοφορίας, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών όσο και μέχρι την τελική διαγράμμιση και οριστική σήμανση της οδού.

Υπενθυμίζεται ότι η ευθεία των Φηρών αποτελεί ένα από τα λίγα μεγάλα ισόπεδα ευθύγραμμα οδικά τμήματα του οδικού δικτύου και ως εκ τούτου ο έλεγχος της ταχύτητας στα όρια του προβλεπόμενου ανώτατου αστικού ορίου  κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητος. Καλούνται οι οδηγοί να τηρούν αυστηρά τα όρια του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, γνωρίζοντας ότι σε όλο το μήκος του δρόμου βρίσκονται κι εξυπηρετούν πεζούς και αθλούμενους οι πεπλατυσμένες ζώνες πεζοδρομίου της Σαντορίνης.

Αντιδήμαρχος Θήρας Γρήγορης Μαντούσης