Ο Δήμος Θήρας επιδοτεί με ιδία δαπάνη δύο (2) επιπλέον δρομολόγια την εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες, τα οποία θα εκτελούνται από Οία (Αμμούδι) προς Θηρασιά.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη & Σάββατο από τη Ρίβα προς το Αμμούδι στις 21:50 και από το Αμμούδι προς τη Ρίβα στις 22:00, ξεκινώντας από Τετάρτη 20/06 και  έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Το κόστος των δρομολογίων θα καλυφθεί με δαπάνη του Δήμου Θήρας με στόχο την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου Θηρασίας με τη Σαντορίνη. Τα επιδοτούμενα δρομολόγια σταματούν στις 17:30 το απόγευμα, με αποτέλεσμα το νησί να είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και να δημιουργείται κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός των κατοίκων της Θηρασίας. Επιπλέον οι Θηρασιώτες που απασχολούνται επαγγελματικά στη Σαντορίνη, αδυνατούν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Σε συνέχεια των παραπάνω, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε και αυτό με τη σειρά του την έγκριση του για τα επιπλέον μη επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα.