Δημοσίευμα της REAL NEWS

Eνας από τους πιο πλούσιους δήμους της Ελλάδας, με 32 εκατ. ευρώ στο ταμείο του, καταγγέλλεται από τους δημότες του για ευθυνοφοβία και έλλειψη οράματος.

Των Δ. Αθανασοπούλου – Κ. Νικολόπουλου

Μερικές ημέρες ξεκούρασης στη Θήρα και περιπάτων στα σοκάκια της είναι ίσως το όνειρο κάθε τουρίστα που οργανώνει τις διακοπές του για τη σεζόν που σε λίγες ημέρες ξεκινά.

Το ηφαίστειο, το ηλιοβασίλεμα και η γνωστή φιλοξενία των ντόπιων δεν αρκούν για να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές και στην καθημερινή λειτουργία του νησιού, με τους κατοίκους να μετρούν προβλήματα και τον δήμο να παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει ή να αναζητήσει λύσεις.

Οπως καταγγέλλουν επικεφαλής συνδυασμών, καταστηματάρχες και δημοσιογράφοι, η προβληματική αποκομιδή των σκουπιδιών, το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο και το ακατάλληλο λιμάνι είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αμαυρώνουν την εικόνα του νούμερο ένα τουριστικού προορισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επισημαίνουν ότι πίσω από τη φανταχτερή «βιτρίνα» κρύβεται η πραγματική Σαντορίνη και αποδίδουν ευθύνες στη δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης, ατολμία και αδράνεια του νυν δημάρχου Νίκου Ζώρζου.

http://www.real.gr/koinonia/arthro/sti_santorini_eimaste_pnigmenoi_sta_skoupidia-534541/

Πηγή: realnews.gr