Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Κεντροαριστερά, μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, παρουσιάζονται στη νέα δημοσκόπηση της Marc. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με αισθητά ενισχυμένο ποσοστό στην τρίτη θέση, μόλις 4% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν σταματά να επαναλαμβάνει πόσο σημαντική δυναμική αποτελούν για την παράταξη οι 270.000 ψηφοφόροι που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου διατηρεί σταθερά διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (13,8%). Την ίδια στιγμή, όμως, η ψαλίδα ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΚΙΝΑΛ κλείνει, με τη διαφορά πλέον να κινείται σε μονοψήφιο νούμερο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

 

Νέα Δημοκρατία:33%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%
Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ: 15,2 %.
ΚΚΕ: 5,3%
Ελληνική Λύση: 4,6%
Μέρα25: 2,1%.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η ΝΔ βρισκόταν στο 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,7% και το ΚΙΝΑΛ στο 9%.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Αλέξη Τσίπρα
Στην ίδια δημοσκόπηση ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,1%. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας πίσω τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 52,1%, ο κ. Ανδρουλάκης 46,4%, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 31,8% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,2%.