Δύο μήνες και κάτι μέρες απομένουν μέχρι την κατάθεση στο Πρωτοδικείο Νάξου των Δημοτικών Συνδυασμών και οι Δημοτικές παρατάξεις στην Σαντορίνη Ζεσταίνουν μηχανές.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
– Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, πραγματοποιεί την Τρίτη την πρώτη συνάντηση στελεχών της παράταξής του στο Εμπορείο, με στόχο να αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στον προεκλογικό στίβο.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε αισιόδοξος, αφού όπως είπε, εκτός από τα παλιά στελέχη του Συνδυασμού, τα οποία παραμένουν πιστά και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τον προεκλογικό αγώνα, υπάρχουν και νέοι υποψήφιοι.
Στόχος κατέληξε η νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Η ολοκλήρωση έργων, μικρών και μεγάλων, που μπορεί να καθυστέρησαν λόγω διαδικασιών και Κορωνοϊού θα είναι απ’ ότι φαίνεται η προμετωπίδα των προεκλογικών αναφορών του.

-Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά και έναν υποψήφιο-α στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ποντάρει, καθώς γνωρίζει ότι τα παρακολουθεί η νεολαία.
Διοργανώνει τακτικά συγκεντρώσεις στο εκλογικό του κέντρο (η τελευταία έγινε αυτές τις μέρες).
Στελέχη της Θηραϊκής Πολιτείας εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξα  και φιλοδοξούν να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η νίκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Η λέξη «κορεσμός του νησιού» κατακλύζει τις σελίδες στα  social media που ελέγχει η Θηραϊκή Πολιτεία και όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό θα είναι και το κεντρικό σύνθημα της Δημοτικής Παράταξης.
Η δημοσιοποίηση πάντως νέων κυρίως ονομάτων υποψηφίων θα συνεχιστεί σε όλο το επόμενο διάστημα.

– Ο Μανώλης Ορφανός που επίσης χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλει θέσεις και υποψήφιους της παράταξής, του ποντάρει κυρίως στο σύνθημα:
-αφού μπορούμε στην ΔΕΥΑΘ και στο ΔΑΠΠΟΣ μπορούμε και στο Δήμο.
Μάλιστα το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής του στρατηγικής που είναι εξωστρέφεια και χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι μαζί με όλα τα παλιά του στελέχη θα παρουσιάσει
και νέα ονόματα, πολλά εκ των οποίων θα είναι και εκπλήξεις που δεν περιμένει κανείς.

Η Μαρία Αργυρού αναγκάστηκε να δηλώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφια, καθώς είχαν κυκλοφορήσει φήμες για το αντίθετο.
Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης θέλει να εξασφαλίσει σε αυτές τις εκλογές όπως λέει, όχι μόνο την είσοδο της παράταξής της στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να μεγαλώσει ι αριθμός των Δημοτικών της Συμβούλων.
Δεν αποκλείεται να δούμε φρέσκα ονόματα στον συνδυασμό της, πολλά εκ των οποίων έχουν και μεγάλη απήχηση στην νεολαία κυρίως του νησιού.

Ο Κώστας Βαρβαρήγος και το ΕΥ ΖΗΝ συνεχίζει την προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου του.
Ο χρόνος τελειώνει και θα πρέπει να τρέξει περισσότερο.
Λίγοι οι «διαθέσιμοι» συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα κλείσει με κάποιο από τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Όμως φαίνεται πως υπάρχει χώρος για έναν ακόμα Δημοτικό Συνδυασμό στο ΔΣ και το σύνθημα «είμαστε κι εμείς εδώ για αυτούς που νιώθουν πολιτικά άστεγοι» φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση.

-Τέλος δεν γνωρίζουμε τι τύχη θάχει μια νέα πρωτοβουλία επιχειρηματιών που ανακοίνωσε ο κ. Τόκης από το Καμάρι, πως κινούνται με στόχο την ίδρυση νέας Δημοτικής παράταξης.

Όλα πάντως μας προϊδεάζουν για μια σύντομη αλλά σκληρή μάχη.
Μια μάχη που δεν θα κριθεί από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα οποία μελέτες λένε πως επηρεάζουν μόλις το 30% εκείνων που τα χρησιμοποιούν, (άλλωστε είδαμε τι έγινε και με τις Εθνικές Εκλογές), αλλά από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο της Νάξου σε 2 ½ μήνες αφ’ ενός και την προεκλογική τακτική και τα προγράμματα των Δημοτικών παρατάξεων αφ’ ετέρου.