Αγαπητοί συμπολίτες/ μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Θήρας,
Είμαστε δίπλα σας, υπέρ της κινητοποίησης των δημοτών, -καθώς εκεί ανήκει το νοσοκομείο-, στην προσπάθεια για ομαλή, επαρκή και σύγχρονη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας ως αντάξια των προσδοκιών μας εκ γενετής του εγχειρήματος.
Τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό όλους μας και έχουν ως επίκεντρο το Γ.Ν.Θ., μπορούν να λυθούν μόνο μέσω δύο πυλώνων συνεργασίας. Αρχικά με το Υπουργείο Υγείας για την κινητοποίηση του Κρατικού μηχανισμού, ώστε να δοθούν στοχευμένες λύσεις που αφορούν στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, το οποίο θα πρέπει και να εξετάζεται ως μονάδα και όχι ως μέρος ενός γενικού συστήματος, καθώς αντιμετωπίζει διαφορετικά θέματα απ´ότι ενδεχομένως άλλα αντίστοιχης κλίμακας, και κατά δεύτερον, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού στήριξης που μπορούν αυτοί να παρέχουν, ώστε να διευκολυνθεί το μέγα πρόβλημα της διαμονής γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού υγείας.
Είτε τώρα ως παράταξη, είτε στο μέλλον ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή και θα υπερασπίζουμε την ένταξη του νοσοκομείου μας στο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας), ώστε τόσο εμείς και τα παιδιά μας, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας, δωρεάν και αδιάλειπτα.
Με κάθε μέσον θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα της στέγασης, το οποίο είναι κατεξοχήν η τροχοπέδη στη στελέχωση του Γ.Ν.Θ. . Αυτό άλλωστε αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης μας το 2018, με τον τότε διοικητή του νοσοκομείου καθώς και την τότε δημοτική αρχή. Είχαμε καταθέσει, και τότε αλλά και τώρα, ολοκληρωμένο πρόγραμμα στέγασης τύπου εργατικών κατοικιών που μπορούσε να επιτευχθεί σε συνεργασία του Δήμου μας των τοπικών φορέων, εντασσόμενο σε προγράμματα στέγασης της Ευρωπαϊκής Ένωση. Λύσεις υπάρχουν και εμείς θα πασχίζουμε για την υλοποίηση τους.
Είμαστε δίπλα σας σε κάθε δράση και κάθε αντίδραση που θα προκαλέσει αυτή.
Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις με κρατούν εκτός νησιού τόσο στις 5, όσο και στις 11/9, ωστόσο είμαστε συνεχώς στη διάθεση όλων για προσωπική είτε συλλογική συζήτηση.
Ορφανος Μανολης
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης « Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρεσία»