Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action διοργανώνει διημερίδα ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων, την Τρίτη 18 Μάιου, στις 18.00 με θέμα τη “Θαλάσσια πλαστική ρύπανση” και τις αλλαγές που φέρνει η νέα νομοθεσία για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης (ν. 4736/2020) και την Τετάρτη 19 Μαΐου, 18.00 με θέμα, “Ιδέες και δράσεις  για τη περιβαλλοντική συντήρηση” και την επαφή που αναπτύσσεται μεταξύ των περιβαλλοντικών ομάδων και το πώς δρουν συνεργατικά στο πεδίο.

 

– Στο τέλος των ομιλιών θα γίνει συζήτηση και ερωτήσεις στους ομιλητές.

 

– Το link για τη συμμετοχή στην ημερίδα της Τρίτης που θα γίνει μέσω zoom είναι: https://us04web.zoom.us/j/76824665843?pwd=N3UzRERILzR1R0dIUGF4NGU5NGhDdz09

 

 

Τρίτη 18 Μάιου, στις 18.00

Θέμα: “Θαλάσσια πλαστική ρύπανση”

 

Εισηγήτρια: Χριστίνα Κονταξή.

  • Η Χριστίνα Κονταξή είναι υπεύθυνη Προγραμμάτων, Fishing For Litter, Πλαστικά Μίας Χρήσης του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΑΚ Λασκαρίδη ACLCF, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης της Θάλασσας του Παν. Αιγαίου και έχει Μ.Δ.Ε. στην Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων από το Ε.Μ.Π. και Master in EU Studies με υποτροφία Jean Monnet από το Centre international de formation Européenne. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού Διδακτικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει μόνιμη δημόσιος υπάλληλος στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής καθηγητή Θ. Πάλλη (2011-2012), θέση από την οποία παραιτήθηκε. Έχει διατελέσει, επίσης, ειδικός επιστήμονας (2010 – 2014) στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας και ακολούθως (2015) συντονίστριά του. Το 2016 – 2019 ήταν μέλος της ομάδας ειδικών “Skills and career development in the Blue Economy” (EC). Κατά το 2017 – 2018 ανέλαβε Διευθύντρια του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος (European Environmental Bureau). Είναι συνεργάτης της Κοιν.Σ.Επ. “Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece)”.

 

 

Τετάρτη 19 Μάιου, στις 18.00

Θέμα: “Ιδέες και δράσεις  για τη περιβαλλοντική συντήρηση”

 

Εισηγήτρια: Άννυ Μητροπούλου.

  • Η Άννυ Μητροπούλου είναι Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund, Πολιτικός Επιστήμονας- Διεθνολόγος (2003), με ειδίκευση (MSc) στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (2004-2006), και μεταπτυχιακή διατριβή στην Κλιματική Αλλαγή και τους Περιβαλλοντικούς Πρόσφυγες (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο). Υπήρξε ερευνήτρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (2002-2005), Επιστημονικός Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (2005) και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (2014), ενώ επί 10 συναπτά έτη συνεργάστηκε με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ως συντονίστρια εκστρατειών (2006-2008), ως διευθύντρια (2009-2012) και ως σύμβουλος προγραμμάτων (2013-2015) της οργάνωσης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδριών, ενώ διαθέτει εμπειρία διοίκησης σε ΜΚΟ και επιμέρους ειδίκευση στους τομείς σχεδιασμού περιβαλλοντικής πολιτικής, δικτύωσης και διεθνών σχέσεων, διοργάνωσης εκστρατειών, διαχείρισης προγραμμάτων, διαμόρφωσης επικοινωνιακής πολιτικής, εξεύρεσης πόρων και συντονισμού συμμετοχικών διαδικασιών.

 

Εισηγητής: Νίκος Μυσιρλάκης.

  • Ο Νίκος Μυσιρλάκης είναι Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΑΚ Λασκαρίδη ACLCF, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ε.Κ.Π.Α. Έχει υπάρξει δραστήριος εθελοντής σε διάφορες Μ.Κ.Ο που ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης και περιβάλλοντος. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικούς φορείς και συμμετάσχει στη συγγραφή εκπαιδευτικού οδηγού για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”

 

 

Στοιχεία:

Όνομα οργάνωσης: Προστασία Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης “Δύτες εν Δράση” – “Dive In Action’

Υπεύθυνος και στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα : Δημήτρης Καμπανός

Τηλέφωνο: 6946244317

Τίτλος προγράμματος: Vivid Blue 2021, συνεργασία με το Δήμο Θήρας.

Email : santorini01@hotmail.com, info@scubasantorini.com

 

Σύντομη περιγραφή οργάνωσης

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Dive In Action” είναι μια Περιβαλλοντική  Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται επίσημα από το Φεβρουάριο του 2019 με έδρα τη Σαντορίνη με κύριο σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού υποθαλάσσιου τοπίου της επαρχίας Θήρας, και ιδιαίτερα των μουσειακών ευαίσθητων σχηματισμών της Ηφαιστειακής Καλντέρας, ως φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου της θαλάσσιας περιοχής που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα, καταγραφή κι επεξεργασία στοιχείων από την συστηματική, παρακολούθηση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιοχής, το “Dive In Action” στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του φυσικού τοπίου, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα ερευνά προτάσεις λύσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης βασικοί πυλώνες στόχευσης είναι, τα θαλάσσια και υποθαλάσσια απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, παρατηρήσεις για τη βιοποικιλότητα και καταγραφές με τη προσέγγιση citizen science.

 

 

Dimitris Kambanos: Admin of “Dive In Action”, Santorini Active Volcanic Environment

IDC Staff Instructor

Online Presence:

https://diveinaction.com/

https://scubasantorini.com/actions/

Social Media:

https://www.youtube.com/channel/UCymG2NBQRWgyCK27_vKFymQ?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/pg/scubasantorini/posts/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/pg/Dive-In-Action-1458657400936337/posts/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/dimitris.kambanos

https://www.instagram.com/diveinaction/?hl=el