Δυο δράσεις περιβαλλοντικού, ενημερωτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου θα πραγματοποιήσει η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

 

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί παράκτιος καθαρισμός στην παραλία του Ακρωτηρίου στην περιοχή Αποθήκες και οι δύτες της οργάνωσης θα καταδυθούν για τις παρατηρήσεις του πρώτου τριμήνου του 2022. Στην κατάδυση θα γίνει παράλληλα επιθεώρηση και υποθαλάσσιος καθαρισμός του υφάλου στην παραλία της Καλντέρας.

 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου η Περιβαλλοντική Οργάνωση με ανοικτή πρόσκληση στις 10.30 στην Βλυχάδα, καλεί όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για την παράκτια ρύπανση στις Κυκλάδες και να δράσουν μαζί με την ομάδα της Dive In Action στον παράκτιο καθαρισμό, κάνοντας κι ένα ευχάριστο περίπατο μπροστά στα φυσικά γλυπτά κατά μήκος της ακτογραμμής.

 

 

 

 

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”

 

 

Στοιχεία:

Όνομα οργάνωσης: Προστασία Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης “Δύτες εν Δράση” – “Dive In Action’

Υπεύθυνος και στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα : Δημήτρης Καμπανός

Τηλέφωνο: 6946244317

Τίτλος προγράμματος: Vivid Blue 2021, συνεργασία με το Δήμο Θήρας.

Email : santorini01@hotmail.com, info@scubasantorini.com

 

Σύντομη περιγραφή οργάνωσης

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Dive In Action” είναι μια Περιβαλλοντική  Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται επίσημα από το Φεβρουάριο του 2019 με έδρα τη Σαντορίνη με κύριο σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού υποθαλάσσιου τοπίου της επαρχίας Θήρας, και ιδιαίτερα των μουσειακών ευαίσθητων σχηματισμών της Ηφαιστειακής Καλντέρας, ως φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου της θαλάσσιας περιοχής που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα, καταγραφή κι επεξεργασία στοιχείων από την συστηματική, παρακολούθηση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιοχής, το “Dive In Action” στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του φυσικού τοπίου, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα ερευνά προτάσεις λύσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης βασικοί πυλώνες στόχευσης είναι, τα θαλάσσια και υποθαλάσσια απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, παρατηρήσεις για τη βιοποικιλότητα και καταγραφές με τη προσέγγιση citizen science.

 

 

Dimitris Kambanos: Admin of “Dive In Action”, Santorini Active Volcanic Environment

IDC Staff Instructor

Online Presence:

https://diveinaction.com/

https://scubasantorini.com/actions/