Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.

Οι εικόνες από τους απεγκλωβισμούς είναι δραματικές. Ορισμένοι απομακρύνθηκαν ακόμα και με αγροτικά. Επίσης, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 1.000 άτομα από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

 

 

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

 

 

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά. Στους απεγκλωβισμούς παίρνει μέρος και το λιμενικό.

protothema.gr,newsit.gr