Εδόθησαν σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 11 π.μ., ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, οι Διαβεβαιώσεις των πέντε νεοεκλεγέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος: 1) Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, 2) Καστορίας κ. Καλλινίκου, 3) Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, 4) Περιστερίου κ. Γρηγορίου και 5) Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, τηρηθέντων επακριβώς απάντων των προβλεπομένων μέτρων κατά της πανδημίας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρευρέθη και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι μέσω της λιτής αυτής Ακολουθίας ενώπιον του εκάστοτε Αρχηγού της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία λαμβάνει χώρα προ της τελετής ενθρονίσεώς του και της επίσημης αναλήψεως των καθηκόντων του, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης διαβεβαιώνει επί τη Αρχιερωσύνη του ότι θα εκπληροί τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, τηρώντας τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις, και δηλώνει υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Από την πλευρά της η Ελληνική Πολιτεία μέσω της Διαβεβαιώσεως αναγνωρίζει το Αρχιερατικό αξίωμα του Μητροπολίτη, ο οποίος εξελέγη υπό του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ποιμάνει την συγκεκριμένη ελληνική επαρχία.

nenomismeni ptd 1

nenomismeni ptd 1

nenomismeni ptd 1

nenomismeni ptd 1

nenomismeni ptd 21

nenomismeni ptd 1

nenomismeni ptd 5

nenomismeni ptd 17

nenomismeni ptd 9

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 10

nenomismeni ptd 19

nenomismeni ptd 19

 

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως έδωσαν σήμερα την διαβεβαίωσή τους οι νέοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτων, Καστορίας Καλλίνικος, Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, Περιστερίου Γρηγόριος και Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος.