Έγινε η παραλαβή (της προμήθειας) 18 φωτιστικών σωμάτων για το Τουριστικό Λιμάνι Κουφονησίων (Μαρίνα) συνολικής αξίας 7.000€.

Φωτογραφία του Αντώνης Κωβαίος.Το Φωτιστικό φανάρι είναι ενδεικτικού ναυτικού τύπου GIΝΟ (ύψους περίπου 0,71m και μέγιστης διάμετρου 0,47m), κωνικού σχήματος, κατάλληλο για τοποθέτηση σε κορυφή μεταλικού ιστού. Ο σκελετός του φαναριού είναι κατασκευασμένος από χυτορητίνη ενώ ο διαχύτης είναι από υλικό (PMMA), ανθεκτικό σε κρούσεις και το οποίο δεν κιτρινίζει και δεν θαμπώνει με την πάροδο του χρόνου. Οι λυχνιολαβές βρίσκονται στο πάνω μέρος του φωτιστικού και είναι κατάλληλα τοποθετημένες να δεχτούν λαμπτήρες LED 6 Χ GX53 , συνολικής κατανάλωσης 42W ,3000 Κelvin και απόδοση 4800 Lm , τουλάχιστον και με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπεται η φωτορύπανση .
Το όλο φωτιστικό φέρει στο σύνολό του σημάνσεις CE, RoHS και είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινοτική Οδηγία EN 60598. Είναι κατασκευασμένο εξωτερικά από άκαυστο υλικό χυτορητίνη, διαθέτει προστασία έναντι της διάβρωσης, διπλή μόνωση (κλάση ΙΙ) και έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να είναι ανθεκτικό σε UV ηλιακή ακτινοβολία. H κλάση προστασίας του είναι IP 65, θα λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -60º έως +90ºC και ο ιστός έχει μεγάλη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις. Διατίθεται σε γκρί χρώμα και η επεξεργασία του έχει γίνει στο στάδιο κατασκευής του φωτιστικού (χρώμα ενσωματωμένο στη ρητίνη). Το φωτιστικό δεν χρειάζεται στο σύνολό του καμία συντήρηση. Ε ίναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία του Αντώνης Κωβαίος.