Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Ανθρώπινα δικαιώματα❗
Ίσως μια από τις σημαντικότερες έννοιες Παγκοσμίως.Ουσιαστική,ανεκτίμητη και όμως τόσο καταπατημένη τόσο εύθραυστη.Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και διαφυλάττουν την ισότητα χωρίς διακρίσεις.
Στη σημερινή εποχή τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι κατοχυρωμένα και προστατεύουν μέσω της Περίφημης Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,η οποία υιοθετήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1948 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Κοιτάζοντας κανείς το πως έχουν σήμερα τα πραγματα, το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα και τη ζωή των ανθρώπων κάθε κράτους του διεθνούς συστήματος,συνειδητοποιεί πως πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται.
Η πικρή αλήθεια είναι πως η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από τα ιδανικά που προβάλλει η διακήρυξη για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.
Θα πρέπει να αφυπνιστούμε και να παρακινήσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους άλλους,να παλέψουμε για τη προστασία ,τήρηση και εφαρμογή τους παγκοσμίως,ξεκινώντας ο καθένας από εμάς με το να προστατεύει και να σέβεται πρώτα ο ίδιος τα δικαιώματα των συνανθρώπων τουμε το να μην τα καταπατά.
Κανείς μας Δεν πρέπει να παραμείνει παρατηρητής γιατί ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλα είναι αλληλένδετα και αργά ή γρήγορα οι συνέπειες θα χτυπήσουν και την δική μας πόρτα.
Να σκεφτόμαστε τη ζωή του συνανθρώπου μας❗
Η δύναμη της συλλογικότητας και της ομαδικής προσπάθειας είναι τεράστια‼️
Nektaria Damaskinou, Δημήτρης Πράσσος και 16 ακόμη