Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φλεβάρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, η εκδήλωση με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ», που πραγματοποίησε η ΚΟ Τήνου του ΚΚΕ. Ομιλητές ήταν οι επικεφαλής υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης και για τον δήμο Τήνου Άννα Μαραβέλια.
Στην τοποθέτησή του, ο Γ. Ντουνιαδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τοπική Διοίκηση έχει αναλάβει αρμοδιότητες χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, οι τοπικοί άρχοντες -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις– αποδέχθηκαν το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, του Κλεισθένη και των μνημονιακών νόμων μετακυλώντας τα βάρη στις πλάτες των κατοίκων, λειτουργώντας ανταποδοτικά και επιχειρηματικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και στο ζήτημα της συγκοινωνίας στο Αιγαίο, όπου νησιά μένουν αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα για μέρες, αλλά και στο πανάκριβο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Επίσης, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης καθώς και στον Τουρισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «οι Κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι τα δίνουν όλα για την τουριστική ανάπτυξη, ανάπτυξη όμως για τους επιχειρηματίες, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, τα χαμηλά μεροκάματα και άθλιες συνθήκες εργασίας».

Αποκάλυψε ότι η ίδια πολιτική με τις τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς, εμπλέκει τον λαό σε όλο και βαθύτερα και επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους και ειδικότερα στο ρόλο που παίζει και πρόκειται να παίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με τις ΝΑΤΟικές αρμάδες να αλωνίζουν στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παρευρισκόμενων στην εκδήλωση, με ιδιαίτερη την παρουσία μαθητών και την τοποθέτηση μαθήτριας Λυκείου, η οποία κάλεσε τους μαθητές που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά, να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογικές μάχες που έρχονται, δίδοντας το σύνθημα: Πρώτη ψήφος αγωνιστική και ανατρεπτική! Πρώτη ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ!Στην τοποθέτησή της, η Άννα Μαραβέλια, στάθηκε με τη σειρά της στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του νησιού της Τήνου, όπως το Ακτοπλοϊκό, τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού. Κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν με κριτήριο όλη τους τη ζωή, ξεσκεπάζοντας  όλους αυτούς που παρουσιάζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου και του ακομμάτιστου και στη συνέχεια είπε: «Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν παραμυθιάζουμε κανένα. Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση που στηρίζει το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε   και   στην   Τοπική   Διοίκηση,   προσπαθώντας   να   αναδείξουμε   κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού που ζει και εργάζεται στο νησί μας».

Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όσοι παραπλανούν τον λαό του νησιού και προσπαθούν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, μιλώντας γενικά και αόριστα για το καλό και την ευημερία του τόπου, λέγοντας ότι «Η ευημερία για εμάς είναι συγκεκριμένη και όχι κάτι αόριστο και φλου. Ευημερία είναι να ζει ανθρώπινα και αξιοπρεπώς η πλειοψηφία του νησιού μας, οι εργαζόμενοι, οι αυτοπαπασχολούμενοι και η  νεολαία μας, αυτή είναι η ευημερία για εμάς και δεν νοείται ‘όμορφος’ και ‘ωραίος’ τόπος με φτωχοποιημένους κατοίκους» .

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως «η ενισχυμένη παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια αναγκαιότητα και η μόνη εγγύηση ότι οι ανάγκες των εργαζομένων, των απλών δημοτών και της νεολαίας του νησιού θα μπαίνουν στο προσκήνιο», δεσμευόμενη παράλληλα ότι «και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είμαστε εκεί, θα στηρίξουμε και θα προβάλλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, στην πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και σε όσους τις προωθούν και τις στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα».

Την επόμενη ημέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία , το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου και το Λιμεναρχείο Τήνου.