Η Δ.Ε.Υ.Α Δήμου Θήρας, στα πλαίσια της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας της, εκφράζει την ανησυχία της και απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της, να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση ώστε να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του.

Με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η υπηρεσία μας θα ήθελε να ενημερώσει ότι διαπιστώθηκαν υπέρμετρες καταναλώσεις στο σύνολο του νησιού που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργήσουν έλλειψη επαρκείας ύδατος. Ακραίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι καταναλώσεις που καταγράφηκαν από την υπηρεσία μας την τελευταία βδομάδα του Μαΐου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Οίας οι οποίες ξεπέρασαν τις αντίστοιχες καταναλώσεις του περσινού Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως και το 2017, σε μόλις πέντε χρόνια, η κατανάλωση στο νησί μας έχει παρουσιάσει συνολική αύξηση της τάξης του 60%. Σε ορισμένες δε περιοχές η αύξηση είναι εκρηκτική, ενδεικτικά αναφέρουμε την Οία με αύξηση 95%, τα Φηρά με 85%, το Ακρωτήρι με 300 %, το Μεγαλοχώρι με 145%, την Μεσαριά και τον Καρτεράδο με αύξηση της τάξης του 60%.

Το νερό είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό όλοι το θεωρούμε διασφαλισμένο παραγνωρίζοντας πολλές φορές την αξία του. Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το βασικό αυτό στοιχείο της ζωής είναι λιγοστό και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του.

Το περιβαλλοντικό κόστος της άσκοπης και αλόγιστης χρήση των υδάτινων πόρων είναι ανυπολόγιστο , μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον τόπο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΡΑΣ
ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ