Οι Μικροί Μουσικοί

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Το μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά μετά τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε την περσινή χρονιά. Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, χορεύω με τους ήχους και κατευθύνω το σώμα μου, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική.

 

 

Παίζω Μουσική

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για μικρά παιδιά (4-8) με τους γονείς τους.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά (4-8 ετών) και στους γονείς τους, έτσι ώστε από κοινού να χαρούμε την μουσική, να μοιραστούμε συναισθήματα και να συνομιλήσουν.Δεν είναι τυχαίο που για τη μουσική χρησιμοποιούμε το ρήμα «παίζω». Έτσι λοιπόν αυτή η πρώτη προσέγγιση των παιδιών με τη μουσική θα κινηθεί γύρω απ’ το παιχνίδι, το μουσικό παιχνίδι και μέσα από αυτό θα αναδυθεί η μουσικότητα των παιδιών, η χαρά της συνεργασίας και η δημιουργική σκέψη. Η κίνηση, ο λόγος, τα μουσικά όργανα θα είναι τα εφόδιά μας γι’ αυτή τη διαδρομή.

 

Όταν η Μουσική συναντά την Ειδική Αγωγή

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας και του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης διοργανώνονται συναντήσεις του μουσειοπαιδαγωγού Μιχάλη Τόμπλερ με παιδιά  ειδικής αγωγής. Οι μουσειοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις αξιοποιούν  την παραμικρή κινητική και ηχητική λεπτομέρεια που εκφράζει το παιδί και έτσι σταθερά, η εξέλιξη οργανωμένων θορύβων και ήχων μετατρέπεται σε ένα μουσικό λεξιλόγιο αφού σταδιακά κινήσεις και εκφράσεις ταυτίζονται με ηχητικά γεγονότα.

 

Ελάτε να παίξουμε θέατρο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 12 ετών.

Το Θεατρικό Παιχνίδι, ως μέθοδος, μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους .Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, την φαντασίας τους, τις αισθήσεις τους.

 

To get informed about all of our activities and to have direct contact with the life of the Santorini Arts Factory, you can visit the facebook or facebook page.

https://www.facebook.com/santoriniartsfactory

https://www.santoriniartsfactory.gr

https://www.youtube.com/channel/UCI23XNZzzmn2RC2zZh9fNqQ

 

INFORMATION
Tomato Industrial Museum “D. Nomikos” 
Vlychada Beach, Santorini
Τ: 22860 85141, Ε: info@santoriniartsfactory.gr