Συμμορία που, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, «ξάφριζε» συστηματικά τουρίστες που βρίσκονταν σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη της Σαντορίνης και επισκεπτόταν το νησί για λίγες ώρες εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (μέλη συμμορίας) μαζί με τον αρχηγό τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από αρχές Αυγούστου 2023, έχοντας οριζόντια δομή και διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τον παράνομο βιοπορισμό τους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος είχε αναθέσει στα δύο άλλα τον εντοπισμό ανυποψίαστων επισκεπτών κυρίως στην Οία και τα Φηρά, όπου τους προσέγγιζαν παριστάνοντας επίσης τους τουρίστες και με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο αφαιρούσαν από αυτούς προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, για να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις Αρχές, μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει να νοικιάζει οχήματα, τα οποία άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προτιμούσαν κυρίως τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια, καθώς ο σύντομος χρόνος παραμονής τους στο νησί δεν επέτρεπε την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες το αρχηγικό και ένα μέλος της οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα και ακολούθως ο συνεργός τους (τρίτο μέλος).

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.