Καθηλωτικές στιγμές στην Πάρο για τη μεγαλύτερη σύγχρονη ναυτική τραγωδία, το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα». Το 2000, στο νησί των Κυκλάδων βυθίστηκε το πλοίο παρασύροντας στον βυθό 81 ψυχές.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, στην Πάρο τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα». Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη θέση Κορακιές, ένα άλλο πλοίο, το «Αντίπαρος Star» απέτεινε με το δικό του τρόπο συγκινητικό φόρο τιμής στους 81 νεκρού

Στο σημείο του ναυαγίου, με παρατεταμένους συριγμούς και «πιρουέτες» γύρω από τον άξονά του, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Οι στιγμές ήταν πράγματι καθηλωτικές.

Δείτε βίντεο του parianostypos.gr:

Η Πάρος δεν ξεχνά ότι την τραγική νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, 81 αθώες ψυχές χάθηκαν στα νερά του νησιού όταν το πλοίο «Εξπρές Σάμινα» ναυάγησε.

Το νησί τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των νεκρών, έτσι κι εφέτος 22 χρόνια μετά, τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής και μνημόσυνο και στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην τοποθεσία Κορακιές.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική. Συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου αλλά και ο κόσμος που παραβρέθηκε στο παρεκκλήσι προσευχήθηκαν υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των νεκρών σε κλίμα κατάνυξης.

Δείτε εικόνες που συγκινούν: