΄Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Φορείς της Σαντορίνης΄΄.
Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κύριο Βασίλη Κακίλια, είχε ο Δήμαρχος Θήρας κύριος Αντώνης Σιγάλα, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κύριος Νίκος Νομικός και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Θήρας σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και βιώσιμης Ανάπτυξης κύριος Παναγιώτης Βουλέλης, συντάκτης των μελετών για την τουριστική Ανάπτυξη της Σαντορίνης.
Όπως ανέφερε ο κύριος Υπουργός Τουρισμού, απόφαση του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των για τον βιώσιμο Τουρισμό των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της Χώρας μας, όπως η Σαντορίνη.
Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα προβλήματα του λιμένα Αθηνιού στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας και η κατασκευή προς τούτο νέου λιμένα στον Μονόλιθο, η διαχείριση της κρουαζιέρας, η κατασκευή 2ου τελεφερίκ, η κατάσταση του οδικού δικτύου και ο κυκλοφοριακός φόρτος, τα θέματα ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΧΥΤΑ, η λήψη περιβαλλοντικών μέτρων, η διαχείριση των τουριστικών ροών και η αναβάθμιση των υποδομών σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες κ.α.
Τα θέματα αυτά, συζητήθηκαν με βάση μελέτες που συντάχθηκαν, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους Φορείς και υφισταμένων αναλύσεων των Δήμων Θήρας και Μυκόνου, του ΙΝΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου Μελετών Περιβαλλοντικών Επενδύσεων για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κ. α. Τα Πορίσματα ετέθησαν υπόψη του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος ενωρίς είχε θέσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την μη επιβάρυνση της ζωής των κατοίκων.-