Δεν θα ταράξω την ησυχία της τελευταίας κατοικίας του ακριβού φίλου μου. Θα τον αποχαιρετήσω ήρεμα απλά και με πολλή αγάπη τώρα που ξεκίνησε το Μεγάλο Ταξίδι.

Για 35 και περισσότερα χρόνια μοιράστηκε μαζί μου την δύσκολη πορεία της υγείας και της ζωής του. Η καρτερία, η δύναμη της Πίστης του και η πνευματική του συγκρότηση  βοήθησαν να ξεπεράσει με μοναδικό τρόπο και με, εκπληκτικά για την Ιατρική αποτελέσματα, όλες τις μεγάλες δοκιμασίες του. Νίκησε ο παπά-Βαγγέλης γιατί είχε δύναμη και πλούτο αμέτρητο ψυχής. Νίκησε γιατί ο Θεός που τόσο πίστεψε και τόσο πιστά υπηρέτησε θέλησε να δείξει σε όλους μας πως αγαπά όλους μας και κρατά να τον υπηρετούν οι καλλίτεροι!

Ήταν από τους καλλίτερους ο παπα-Βαγγέλης. Με τίμησε με εμπιστοσύνη ως γιατρό του, με τίμησε με την φιλία του, με βοήθησε με τις προσευχές του στις δύσκολες ώρες μου. Ήταν πολλές αυτές και εγώ μη έχοντας στενή σχέση με την θρησκεία δεν κατάφερνα να διαχειριστώ το υπερβατικό, το πιο μακρινό. Μέσα από μεγάλες δυσκολίες, με μόχθο και επιμονή κατάφερε να πάρει μόρφωση και καλλιέργεια που έγινε παιδεία ουσιαστική, σεμνή και παράδειγμα για όλους μας. Σε ευχαριστώ πολύ γι’αυτό παπα-Βαγγέλη τώρα που σε αποχαιρετώ γιατί δεν κατάφερα να το κάνω όσο ζούσες.  

Τα παιδιά του, τα εγγόνια του και όλοι οι δικοί του άνθρωποι ας τον θυμούνται με αγάπη και σεβασμό. Ο τόπος μας, η Σαντορίνη μοιάζει φτωχότερη χωρίς τον παπα-Βαγγέλη ! Ας μου συγχωρεθεί η αμετροέπεια, είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που οι τυπικές αυτές εκφράσεις γίνονται ουσιαστικές.

Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε η οικογένεια μου και εγώ θα σε θυμόμαστε πάντα και θα ξέρουμε πως από εκεί που ξεκουράζεσαι πλέον μαζί με τους αγαπημένους σου θα προσεύχεσαι για όλους μας. Έχουμε όλοι μας την ανάγκη της προσευχής σου.      

Λ.ΒΑΖΑΙΟΣ

2/3/2022