Ένα νέο δίκτυο προορισμών, ανάμεσά τους η Αθήνα και η Σαντορίνη, θα εξυπηρετεί η British Airways από το αεροδρόμιο Gatwick, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις τιμές των εισιτηρίων μονής διαδρομής να ξεκινούν από 39 λίρες.

Μάλιστα, ο βρετανικός αερομεταφορές έθεσε προς πώληση τα εισιτήρια για τους αρχικούς 35 προορισμούς του νέου της δικτύου στο Gatwick, με τις πτήσεις να ξεκινούν από τα τέλη Μαρτίου 2022.

Η B.A. ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δημιουργεί ένα δίκτυο μικρών αποστάσεων, που θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα το 2022.

Τα δρομολόγια μικρών αποστάσεων από το Gatwick θα εκτελούνται από την κύρια αεροπορική εταιρία B.A. μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό αερομεταφορέα της νέας εταιρίας.

Μέχρι το φθινόπωρο του 2022 η διαχείριση του οργανισμού θα γίνεται ξεχωριστά υπό την εταιρική επωνυμία “BA Euroflyer”, σε συμφωνία με την αδελφή θυγατρική της “BA CityFlyer”, ενώ η επωνυμία θα παραμείνει ως British Airways.

Η BA θα χρησιμοποιεί αρχικά τρία αεροσκάφη Airbus μικρών αποστάσεων, τα οποία θα αυξηθούν σε 18 αεροσκάφη, μέχρι το τέλος Μαΐου 2022.

Οι πτήσεις μικρών αποστάσεων από το Gatwick είχαν ανασταλεί την άνοιξη του 2020, καθώς η πανδημία είχε πάρει διαστάσεις.

Αρκετά δρομολόγια μεταφέρθηκαν στο Heathrow, ορισμένα από τα οποία θα επιστρέψουν στο Gatwick, ενώ άλλα θα διατηρηθούν και στο Heathrow, ανάμεσά τους τα δρομολόγια προς Φάρο, Ίμπιζα, Μάλαγα, Μαρακές και Τενερίφη, προκειμένου οι πελάτες να έχουν περισσότερες επιλογές.

Στο Gatwick θα προστεθούν και άλλα νέα δρομολόγια, όπως για Αθήνα, Σαντορίνη, Βερολίνο, Μαδρίτη, Μίλανο και Μαλπένσα, με τιμές που ξεκινούν από 39 λίρες ανά διαδρομή. “Οι τιμές σε αυτά τα δρομολόγια είναι ανταγωνιστικές με εκείνες των αεροπορικών εταιριών που δεν προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες”, δήλωσε η B.A..

Μιλώντας σχετικά ο Sean Doyle, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της B.A., δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τη British Airways. Η δημιουργία ενός νέου δικτύου μικρών αποστάσεων της British Airways σημαίνει ότι οι πελάτες του Gatwick θα επωφεληθούν από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από τον εθνικό αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, σε ανταγωνιστικές τιμές”.

Από την πλευρά του ο Stewart Wingate, διευθύνων σύμβουλος του Gatwick, πρόσθεσε: “Αυτή η σημαντική είδηση θα είναι ευπρόσδεκτη για πολλούς ανθρώπους. Παρά τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί θετικό μήνυμα ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επιστρέφει, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι”.

“Αναμένουμε ότι το νέο, εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων της B.A. από το Gatwick προς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, θα έχει μεγάλη ζήτηση”, κατέληξε.

/money-tourism.gr