Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 του μηνός Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Θήρας υπό τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο με την παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλία Πελέκη, την Λιμενάρχη Θήρας κυρία Κωνσταντία Κορακά, τον Υπολιμενάρχη Θήρας κ. Παναγιώτη Βαρελά  καθώς και εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ η οποία και έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου της Ανακατασκευής του Λιμένα του Αθηνιού.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός του έργου της Ανακατασκευής του Λιμένα του Αθηνιού και η βέλτιστη λειτουργία του Λιμένα κατά την περίοδο κατασκευής του έργου. Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η αναγκαιότητα γρήγορης εκτέλεσης του έργου. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: Η Α’ φάση περιλαμβάνει την προβλήτα έμπροσθεν της ανοικτής αίθουσας αναμονής των επιβατών ενώ η Β’ φάση το υπόλοιπο τμήμα του Λιμένα.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του Νοεμβρίου 2018 και η ολοκλήρωσή της Α’ φάσης εντός του Απριλίου 2019. Επειδή οι χώροι του Λιμένα του Αθηνιού θα μετατραπούν αναγκαία σε εργοτάξιο ζητούμε την κατανόηση των διακινουμένων. Με την πρόοδο των εργασιών αν υφίστανται ανάγκη θα υπάρχει συχνή ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤ. Θήρας

Πελέκης Ηλίας