ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΡΙΣΒΑ

Ο Δήμος Θήρας και η Επιτροπή Πολιτισμού υποδέχθηκαν χθες Παρασκευή 13/04 σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά σε ένα υπέροχο ρεσιτάλ πιάνου.

 

Η συναυλία αυτή στο νησί μας ήταν η πρώτη του καλλιτέχνη μετά την απόκτηση του διπλώματος του και εντυπωσίασε ιδιαίτερα το κοινό. Ο Χαράλαμπος Κ. Ρισβάς παρουσίασε μέρος του προγράμματος που εκτέλεσε για το Δίπλωμα Πιάνου με κομμάτια από Johan Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven, FrédéricFrançois Chopin, Αrnold Schönberg και Μανώλη Καλομοίρη. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το τελευταίο κομμάτι του ρεσιτάλ, το «δώρο» του προς το κοινό, το οποίο ήταν αυτοσχεδιασμός βασισμένος σε μία μελωδία των παιδικών του χρόνων, «η ρίμα του Άη Γιώργη».

 

 

Τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά προλόγισε εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτισμού ο κ. Χριστόφορος Ασιμής, ενώ στο τέλος του προγράμματος η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιωάννα Βαμβακούρη του δώρισε ένα δίτομο έργο με τίτλο «Η βάση της ενορχήστρωσης» του Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

Ο Δήμος Θήρας βρίσκεται πάντα δίπλα και ενθαρρύνει τους ντόπιους καλλιτέχνες, οι οποίοι προβάλλουν το νησί μας και δημιουργούν πολιτισμό στον τόπο τους.