Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού με θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι θα φθάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ το βράδυ της Τρίτης 25/9. Οι θυελλώδες άνεμοι θα ενισχυθούν από την Τετάρτη 26/9 και θα φθάσουν τοπικά έως και 10 Μποφόρ.

Από την Πέμπτη 27/9 οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Τα έκτακτα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 30/9 και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τα καθημερινά Δελτία καιρού και τις σχετικές ειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων παρακαλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Ερμούπολη  25 Σεπτεμβρίου 2018