Την πλήρη ταύτιση απόψεων για την διαχείριση και λειτουργία της Δημοτικής Αρχής ,διαπίστωσαν σε συνάντηση που είχαν και η οποία διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες ,ο Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας Μανόλης Ορφανός και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ορφανού προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Τρικάλων ο οποίος στηρίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία και λειτουργεί κατά βάση με κριτήρια ιδιωτικής επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ορφανό για τον τρόπο διαχείρισης. «Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να κάνεις τίποτε στο Δήμο που δεν θα έκανες εάν είχες μια ιδιωτική επιχείρηση» , είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαστεργίου. «Ο στόχος μας είναι να μετατρέπουμε τα μειονεκτήματα μας  σε πλεονεκτήματα. Να δημιουργούμε ευκαιρίες και να επιστρέφουμε στους Δημότες μας έργα για την καθημερινότητα τους και συνθήκες ανάπτυξης. Η προτεραιότητα μας είναι, δουλειά και δημιουργία σε κάθε τομέα καινοτόμων αποφάσεων και πράξεων. Προσπαθούμε όλοι μαζί , ζητώντας πάντα την συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών να αλλάξουμε την πόλη

Ο κ. Ορφανός συμφώνησε απολύτως με τις απόψεις του συνομιλητή του σημειώνοντας ότι και ο ίδιος πιστεύει και είναι το όραμα του, η Σαντορίνη  να λειτουργήσει απ’ άκρη σε άκρη ως μια ιδιωτική επιχείρηση με κοινωνικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η καθαριότητα , το οδικό δίκτυο, το λιμάνι και πρόσθεσε ότι είναι προβλήματα στα οποία δυστυχώς δεν έχει υπάρξει οριστική λύση.

Ο κ.Παπαστεργίου σχολίασε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι ένας Δήμος που είχε μεγάλα χρέη αλλά έχει κατορθώσει να αποπληρώνει το χρέος του και να δημιουργεί νέες βάσεις για την καθημερινότητα του πολίτη. «Χρειάζεται θέληση ,όρεξη για δουλειά ,σεβασμό στον δημότη και συνεργασία. Επικεντρώνουμε και κυνηγάμε κάθε ευκαιρία που δημιουργείται για να αναπτύξουμε τον τόπο μας », είπε χαρακτηριστικά. « Εμείς με έναν Δήμο ελλειμματικό κατορθώσαμε να έχουμε δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Το ζητούμενο είναι να παίρνεις αποφάσεις και να βρίσκεις διέξοδο στα εμπόδια που υπάρχουν. Όποιος εκλεγεί  θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Και όταν τολμάς ο κόσμος σε ακολουθεί και  συνεργάζεται γιατί βλέπει το αποτέλεσμα » σημείωσε.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς και αντάλλαξαν απόψεις για πολλά θέματα. Στη συνέχεια ο κ. Ορφανός ξεναγήθηκε στο Δημαρχείο και κυρίως στους χώρους  όπου γίνεται η ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών. Μια εντυπωσιακή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μέσω αυτής, οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν και επεμβαίνουν στα προβλήματα έγκαιρα και άμεσα.

Ο κ. Ορφανός ευχαρίστησε για την θερμή και φιλόξενη συνάντηση και πρόσφερε στον Δήμαρχο Τρικάλων τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης και ένα

βιβλίο με την ιστορία του νησιού.

Στο τέλος της συνάντησης τους ο κ. Ορφανός εκδήλωσε την επιθυμία και πρόθεση του να αδελφοποιηθούν οι δυο Δήμοι ενώ του απηύθυνε και ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί  την Σαντορίνη.