Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Σαντορίνης επισκέφθηκε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Θήρας, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση στο νησί, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία των νησιών μας.

 

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ανακύκλωσης και παρακολουθήσαν όλη την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων ανακύκλωσης, από την στιγμή που φθάνουν τα φορτηγά στο ΚΔΑΥ, το ζύγισμα, την εκφόρτωση, την διαλογή, τον τελικό διαχωρισμό, την συμπίεση και δεματοποίηση του τελικού διαχωρισμένου προϊόντος.

 

Οι μαθητές έκαναν πολλές και εύστοχες ερωτήσεις για την λειτουργία και την χρησιμότητα της ανακύκλωσης στη Σαντορίνη και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΚΔΑΥ, συνολικότερα για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και την πορεία τους στη συνέχεια.

 

Ένα από τα σημεία που εντόπισαν και εντυπωσίασε τους μαθητές κατά την επίσκεψη τους, είναι η μεγάλη ποσότητα σύμμεικτων απορριμμάτων που ρίχνονται στους μπλε κάδους με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της ανακύκλωσης.

 

Οι καθηγητές που συνόδεψαν τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου, στην σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΚΔΑΥ Θήρας, ήταν η Φυσικός κα Καραμολέγκου Ιουλίτα, η Φιλόλογος κα Σκλαρή Ουρανία και η Βιολόγος κα Λεοντιάδου Αθανασία.