Κυρία Διοικητά,

Σε συνέχεια σωρείας σχετικών με το θέμα εγγράφων μας και εν όψει της νέας θερινής περιόδου, η οποία ήδη ξεκίνησε, και με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θήρας και προκειμένου να αποφευχθούν τα δυσμενή σχόλια (τόσο για την υπηρεσία σας, όσο και για το Δήμο Θήρας), για την έλλειψη παρουσίας Αστυνομικών στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας, θα παρακαλούσαμε και θα εκτιμούσαμε την συνδρομή σας, όπως Αστυνομικοί της υπηρεσίας σας, προβαίνουν στον έλεγχο και στην ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο σ’ όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στα κατωτέρω αναφερόμενα κρίσιμα σημεία:

 1) Δ.Κ. Θήρας:  

Η κίνηση οχημάτων σε πεζοδρόμους (χωρίς άδεια ή εκτός ωραρίου), η αντίθετη κίνηση σε μονόδρομους, η κίνηση  και η στάθμευση επί πεζοδρομίων και σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση είναι καθημερινό και συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ η δημιουργία ουρών και αναμονών σε διασταυρώσεις πρώην Κέντρου Υγείας, Νεκροταφείου, ευθεία Φηρών – ξενοδοχείο Δαίδαλος, διασταύρωση Λιμένα Αθηνιού – Πύργου (κατά τις ώρες άφιξης των πλοίων) προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια στους χρησιμοποιούντες το οδικό δίκτυο και επισκέπτες του νησιού.

 

 

2) Δ.Κ. Μεσαριάς:

Ιδιαίτερα πέριξ του κόμβου – διασταύρωση Μεσαριά – Αεροδρόμιο – Καμάρι – Βόθωνα καθώς επίσης επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν του νεκροταφείου παρακαλούμε για την διενέργεια καθημερινά συστηματικών ελέγχων για την αποτροπή των παρανόμων σταθμεύσεων. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στην περιοχή του κόμβου και πλησίον της δημοτικής αγοράς υφίστανται δύο χώροι στάθμευσης, οι οποίοι εξυπηρετούν τουλάχιστον 70 (εβδομήντα) οχήματα, ΔΩΡΕΑΝ. Ακόμα και οι μικροπωλητές ασκούν  το επάγγελμα τους στο δρόμο και όχι εντός του χώρου της αγοράς, έχοντας παρανόμως σταθμεύσει τα οχήματα τους επί του δημοτικού δρόμου. Επίσης κατά τις ώρες από 21:00 έως 03:00 υπάρχει μεγάλη κίνηση μοτοποδηλάτων και οχημάτων προς την εσωτερική πλατεία του χωριού (παλαιό Γυμνάσιο Μεσαριάς), οι οδηγοί των οποίων κάνουν χρήση μουσικής σε υψηλή ένταση, οι εξατμίσεις δε κυρίως των μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων προκαλούν υπερβολικούς θορύβους με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά, δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή.

3) Δ.Κ. Καμαρίου:

Ο παραλιακός πεζόδρομος Καμαρίου παραβιάζεται συστηματικά από οδηγούς κυρίως δικύκλων μοτοποδηλάτων και δεν τηρείται το ωράριο κίνησης οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων (159/11 και 95/17 Κ.Α., Δήμου Θήρας).

4) Δ.Κ. Οίας:

Έλεγχος στάθμευσης οχημάτων κατά μήκος της Ε.Ο. Φηρών – Οίας, στην είσοδο της Δ.Κ. Οίας, καθώς επίσης σε όλο το οδικό δίκτυο και στους χώρους πλατειών κλπ, όπου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και ιδιαίτερα στη διασταύρωση ταβέρνα «Σαντορίνη μου» μέχρι τη διασταύρωση Θόλου «Φουρνί».

Ο Δήμος Θήρας, τελεί σε γνώση της προσπάθειας που καταβάλει το προσωπικό της Υπηρεσίας σας, σε όλους τους τομείς αστυνόμευσης, παρά την αριθμητική ανεπάρκεια εν τούτοις  όμως, εκτιμούμε ότι οι εκτελούντες εποχούμενη  και πεζή περιπολία ολόκληρο το 24/ ωρο αστυνομικοί, μπορούν να εφαρμόσουν τον ΚΟΚ, επιδεικνύοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα σημεία όπου υφίστανται κυκλοφοριακά προβλήματα, σύμφωνα με το άρθρο 76, παρ. 3 π.δ. 14/1991 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία,

Καλό Πάσχα.

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας

Νικόλαος Καμπουράκης