Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Μετά τη δημόσια τοποθέτησή σας στην τοπική τηλεόραση σας πληροφορώ ότι δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθώ πολιτικά με κανέναν, πολλώ δε μάλλον με εσάς που στο παρελθόν σας έχω βοηθήσει.

 

Κάνατε λόγο για υποχρέωση που ΔΕΝ έχει η Περιφέρεια, όπως ξεκαθαρίσατε, να βοηθήσει το Ίδρυμα μας.

 

Το λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής Γλώσσας, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Ίδρυμα Μανώλη Τριανταφυλλίδη, δίδει τον ακόλουθο ορισμό της λέξης υποχρέωση:

 

υποχρέωση η [ipoxréosi] Ο33 : 1α.ό,τι επιβάλλει σε κπ. ο νόμος ή μια νομικής φύσης συνθήκη ή συμφωνία: Εκπληρώνω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, τη στρατιωτική μου θητεία. Οι πολίτες έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. β. δέσμευση που απορρέει από κοινωνικές, επαγγελματικές κτλ. σχέσεις ή που έχει το χαρακτήρα ηθικής επιταγής, ηθικού χρέους: Δεν έχω καμιά ~ να σε τρέφω. Έχεις ~ να μορφώσεις τα παιδιά σου.

 

Κε Αντιπεριφερειάρχη, σας διαβεβαιώνω, με όλη την ειλικρίνεια που με διέπει, ότι τόσο για εμένα προσωπικά όσο κ για όλα τα μέλη του ΔΣ του Πτωχοκομείου Θήρας, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτης μας, αλλά κ για όλους τους εργαζομένους σε αυτό, η λέξη υποχρέωση είναι άγνωστη.

 

Οι πράξεις μας, τα έργα μας αναφορικά με το Πτωχοκομείο Θήρας δεν υπαγορεύονται πρωτίστως από κάποιο νόμο, συνθήκη ή συμφωνία, δεν απορρέουν πρωτίστως από δεσμεύσεις κοινωνικού ή επαγγελματικού τύπου, θα τολμούσα να πω ότι πρωτίστως δεν απορρέουν από ηθικές επιταγές κ χρέος.

 

Γνωρίζουμε όμως όλοι οι ανωτέρω πολύ καλά τη λέξη Αγάπη.

 

Η Αγάπη αποτελεί το μοναδικό μας κίνητρο για συνεισφορά με όλες μας τις δυνάμεις στους γηραιότερους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στο Πτωχοκομείο Θήρας.

 

Η ανημποριά της τρίτης ηλικίας μόνο με αγάπη θεραπεύεται κ καμία υποχρέωση οιουδήποτε τύπου κ όσο ισχυρή κ να είναι δεν αρκεί για τη θεραπεία της.

 

Μπορεί πράγματι ο γραπτός λόγος να μην είναι το δυνατό μου σημείο, αλλά εν τέλει πρόκειται για δεξιότητα που δεν επηρεάζει την δυνατότητα ανεπιτήδευτης προσφοράς μου στους συνανθρώπους μου κ ιδιαίτερα σε αυτούς της τρίτης ηλικίας.

 

Αντί λοιπόν κ. Αντιπεριφερειάρχη να λειτουργείτε βάσει υποχρεώσεων οιουδήποτε τύπου τολμήστε να εντάξετε στο ρεπερτόριο σας την αγάπη, ως μοναδικό κίνητρο, αιτία κ αφορμή.

 

Αν όλα αυτά σας μοιάζουν πολιτική της σφραγίδας του Πτωχοκομείου τότε απλά διαφωνούμε.

 

Καταλήγοντας σας καλώ κ πάλι να συνδράμετε με κάθε δυνατό τρόπο το Πτωχοκομείο μας. Χρειαζόμαστε όλοι κ δεν περισσεύει κανείς μας.

 

 

Με αγάπη κ αγωνιστικούς χαιρετισμούς για την καλλίτερη λειτουργία του Πτωχοκομείου Θήρας.

 

                                Ο Διευθυντής

 

                   Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρος