Καθώς το νησί της Σαντορίνης φαινομενικά, διανύει μια από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους, ουσιαστικά μόνο και αβοήθητο από την Πολιτεία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με έναν ορυμαγδό προβλημάτων να το καταδιώκουν.
Η πολιτεία ασχολείται μόνο με την σωστή; λειτουργία των ομάδων ελέγχου για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, καθώς και με τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά προγράμματα  από το Υπουργείο ανάπτυξης διαφόρων ιδιωτικών Εταιρειών που ανακοινώνουν επενδύσεις σε ένα νησί, που όπως λέει το άλλο Υπουργείο, αυτό του Τουρισμού, είναι κορεσμένο.
Κι όλα αυτά όταν υπάρχει απαγόρευση ανοικοδόμησης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στις εκτός σχεδίου περιοχές.
Όταν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις νέες οικοδομικές άδειες, αλλά όλο κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες «παλιές» ( ας γίνει επιτέλους κάποιος έλεγχος στην πολεοδομία να δούμε πόσες ακόμα παλιές έχουν εκδοθεί για να δούμε αν θα μείνει και κανένα μέτρο στο νησί χωρίς μπετόν).
Επιτέλους πρέπει όταν λέμε τέλος και να εννοούμε  τέλος στην δόμηση τόσο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Υ.Σ Κάποιος που μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ή μάλλον οι αστακοί, οι πισίνες και οι λιμουζίνες δεν του δίνουν χρόνο, κατάλαβε πως ζήτησα συγνώμη για τις λάθος επιλογές μου στα πολιτικά πρόσωπα. Τόσο μυαλό έχει, τόσο κατάλαβε.
Συγνώμη ζήτησα γιατί δεν φώναξα όσο πρέπει και δεν συντάχθηκα με εκείνους που φώναζαν τότε, ώστε να μην μπορεί ο κάθε «φραγκάτος» όπως θάλεγε κι αυτός,  νάρχεται εδώ και να παριστάνει τον σωτήρα του νησιού, κι εμείς οι ντόπιοι να τον κοιτάμε να μας γεμίζει μπετόν.
Ας ξαναδιαβάσει το κείμενο μπας και καταλάβει.