Συνολικά 1.389 αστυνομικοί θα κατευθυνθούν στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας, καθώς και στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Με 67 ενισχύεται η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, που ιδρύθηκε την περσινή σεζόν, 73 επιπλέον αστυνομικοί θα βρεθούν στη Σαντορίνη, 68 θα τοποθετηθούν στο Ηράκλειο και 59 στα Χανιά. Στη Ζάκυνθο, όπου κάθε καλοκαίρι καταγράφονται παραβατικές συμπεριφορές από ανεξέλεγκτους τουρίστες, κυρίως στην περιοχή του Λαγανά, θα βρεθούν 63 αστυνομικοί, 42 θα μετακινηθούν στην Κέρκυρα, 70 στη Ρόδο, 33 στην Κω και 31 στην Πάρο. Εκτός από τους νησιωτικούς προορισμούς, όμως, λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστικών αφίξεων, μεγάλη αναμένεται να είναι η αστυνομική παρουσία και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει ήδη ενισχυθεί με 155 πρόσθετους αστυνομικούς, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 95, ενώ επιπλέον 30 αστυνομικοί τοποθετήθηκαν στον Προμαχώνα. «Ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Και ο τουρισμός συνδέεται άρρηκτα με το αίσθημα ασφαλείας των ξένων και των Ελλήνων τουριστών. Κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν φοβάται, κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν αισθάνεται ανασφαλής. Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Τουρισμού, με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσφέρουμε ασφάλεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αυξήσαμε κατά 50% την αστυνομική παρουσία -1.389 επιπλέον αστυνομικούς- στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας και σε τουριστικούς προορισμού», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Drones και κάμερες

Γαλλοαλγερινοί κλέφτες πολυτελών ρολογιών, Ρομά πορτοφολάδες, διακινητές κοκαΐνης. Κάθε εγκληματική δραστηριότητα που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια στο «νησί των ανέμων», αλλά και κάθε νέα που θα κάνει την εμφάνισή της το φετινό καλοκαίρι, θα βρεθεί στο στόχαστρο της ενισχυμένης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου. Πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, οι σπείρες «ποντικών» έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται, με τις πρώτες διαρρήξεις να καταγράφονται σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Ανάμεσα στα θύματα των διαρρηκτών και η Μαρίνα Πατούλη, που είδε το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ να «κάνουν φτερά» από το σπίτι της.

Οπως και το καλοκαίρι του 2021, τουλάχιστον 40 ασύρματες κάμερες θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, από σοκάκια, παραλίες και άλλα πολυσύχναστα σημεία του νησιού, ενώ το ίδιο θα κάνουν από αέρος και drones, τα οποία θα επιστρατευτούν για να υπάρχουν έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών. Η Υποδιεύθυνση χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας-Αλλοδαπών, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, των τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων και παράνομη μετανάστευση.