Με χαμόγελα κλείνει η τουριστική σεζόν για το νησί της Σαντορίνης. Η μαγευτική ομορφιά της καλντέρας προσέλκυσε σχεδόν τρία εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μέρη του πλανήτη. Οι Αμερικανοί είναι πρώτοι σε κρατήσεις, αφήνοντας πίσω τους τους Ασιάτες.

Τι και αν μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη… η καλντέρα της Σαντορίνης συνεχίζει και υποδέχεται τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με τη μαγευτική καλντέρα… και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Χρονιά ρεκόρ η φετινή με τους τουρίστες να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια με μέση διαμονή τις 5 μέρες. Το νησί συνεχίζει και υποδέχεται κρουαζιερόπλοια και επισκέπτες.

Στη φετινή σεζόν μειώθηκαν αισθητά οι τουρίστες από την Κίνα, λόγω της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα τους. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν όμως στο νησί Αμερικανοί τουρίστες, ύστερα από δυο χρόνια περιορισμένης παρουσίας, οι οποίοι μένουν αρκετές μέρες στο νησί αφήνοντας σημαντικά ποσά.

Ο Σεπτέμβριος ακολούθησε την πορεία του καλοκαιριού και κατέγραψε πληρότητες που άγγιζαν ακόμα και το 90%. Ενθαρρυντικά κινείται όμως και ο Οκτώβριος, ενώ για πρώτη φορά αρκετά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά και τον Νοέμβριο σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της σεζόν.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΤΖΙΩΝΑ