Η Εστία Πύργου τίμησε χθες  Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 τους μεγάλους Θηραίους δωρητές Λούλα και Ευάγγελο Νομικό,
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων λειτουργίας του Τελεφερίκ που κατασκευάστηκε με χρήματα των δωρητών.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο δάσκαλος Τάσος Μελιχούρτης αναφέρθηκε στην Οικογένεια Νομικού και τις δωρεές της στο νησί μας , ενώ σε οθόνη και με την επιμέλεια του Αρχαιολόγου συμπατριώτη μας κ. Ζώρζου προβάλλονταν εκπληκτικά ντοκουμέντα από την πορεία και το έργο της Λούλας και του Ευάγγελου Νομικού.
Ιδιαίτερα συγκινητική επίσης στιγμή ήταν η παρουσίαση από τον Μάρκο Δαμίγο, με οπτικοακουστικό υλικό της διαδρομής κατασκευής του τελεφερίκ.
Ο Δήμαρχος Θήρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του προανήγγειλε μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος, που θα θυμίζει σε όλους μας διαχρονικά πόσο σημαντική είναι η προσφορά του.
Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ακρωτηρίου κ. Γουλιέλμος Μπαϊκας και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.
Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Κίτσου, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Παράταξης ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ κ. Νίκος Ζώρζος και πολλοί Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την θαυμάσια εμφάνιση γνωστής καλλιτεχνικής ομάδας με τον Βαγγέλη Τρίγκα , την συμπατριώτισσά μας Μαργαρίτα Καραμολέγκου που ομόρφυναν την βραδιά με θαυμάσια έντεχνα τραγούδια.
Σημειώνουμε ότι από το  βίντεο που παραθέτουμε λείπει το τμήμα με τη μουσική εκδήλωση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών των τραγουδιών.