Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε η 13χρονη Ευαγγελία (Εβελίνα) Τσιαντζή-Μαντέ στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου Chopin Avenue 2020 online που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Πολωνίας στο Hong Kong. Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Πολωνό συνθέτη Frédéric Chopin, οι συνθέσεις του οποίου συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις, τον προκριματικό γύρο και τον τελικό. Οι διαγωνιζόμενοι προέρχονταν από είκοσι χώρες και το επίπεδό τους ήταν πολύ υψηλό. Στους καλύτερους ερμηνευτές Chopin (ανά ηλικιακή κατηγορία) απονέμεται Δίπλωμα που εκδίδει το Fryderyk Chopin Institute / Society της Πολωνίας.

Η Εβελίνα κέρδισε δύο ειδικά βραβεία:

Έλαβε το μοναδικό Δίπλωμα  στην ηλικιακή κατηγορία της για την “Εξαιρετική Ερμηνεία Έργου Chopin” – Special Diploma for ”Outstanding Interpretation of a Chopin Work” από το κεντρικό Fryderyk Chopin Institute / Society της Βαρσοβίας! Αυτό αποτελεί πολύ σπουδαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των συνδιαγωνιζομένων της στην ηλικιακή κατηγορία της, οι οποίοι συμμετείχαν με έργα Chopin επίσης.

Επιπλέον, η Εβελίνα ήταν η μοναδική στην ηλικιακή κατηγορία της που κέρδισε “Ειδικό Βραβείο από τον Γενικό Πρόξενο της Πολωνίας στο Hong Kong – ”Special Award by the Consul General of the Republic of Poland in Hong Kong”,  το οποίο η επιτροπή του διαγωνισμού απονέμει στον  διαγωνιζόμενο με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για μελλοντική εξέλιξη!

Κριτήρια για την απόφαση της επιτροπής αποτέλεσαν η μουσική ερμηνεία, το tempo, η πιανιστική τεχνική, η μουσικότητα, ο τρόπος εκτέλεσης καθώς και η προετοιμασία των έργων.

Η οκταμελής κριτική επιτροπή αποτελούνταν από διακεκριμένους πιανίστες συναυλιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Νότια Κορέα και την Πολωνία, καθηγητές πιάνου του Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης και του Chopin University of Music της Βαρσοβίας, μεταξύ αυτών και την πιανίστρια Bronislawa Kawalla, πρόεδρο του Fryderyk Chopin Institute / Society in Warsaw.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ έχει διακριθεί και στους πέντε διαγωνισμούς πιάνου στους οποίους έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα, με τα εξής βραβεία:

–  1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (2019), 

– 2ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό eMuse 2018

– 3ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό eMuse 2019

– “Τιμητική Διάκριση για την Πολύ Υψηλή Βαθμολογία” – ”Honorable Mention with Very Good Results” στο Διεθνή Διαγωνισμό Rising Stars Grand Prix 2019 International Music Competition Berlin

και τα δύο Special Awards στο Chopin Avenue International Piano Competition 2020:

– ”Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας Chopin”  – ”Outstanding Interpretation of a Chopin Work” από το Fryderyk Chopin Institute / Society in Warsaw και

– Ειδικό Βραβείο από τον Γενικό Πρόξενο της Πολωνίας στο Hong Kong – ”Special Award by the Consul General of the Republic of Poland in Hong Kong”

H Εβελίνα σπουδάζει πιάνο με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή και παρακολουθεί σεμινάρια με εξαιρετικούς πιανίστες όπως Cyprien Katsaris, Δόμνα Ευνουχίδου, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Γιάννης Ποταμούσης & Jun Sun.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της συμμετοχής της Εβελίνας στον τελικό στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=GEAaRL1Ri68&feature=emb_logo

Award Ceremony – Chopin Avenue Piano Competition στις 16.10.2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom Meeting):

https://www.youtube.com/watch?v=FkHt7VBsVf0&feature=emb_title

official website Chopin Anenue Piano Competition 2020:

https://chopinavenue.com/2020-competition/