Την ένταξη τεσσάρων μεγάλων έργων στα νησιά της Ανάφης, της Άνδρου, της Σαντορίνης και της Φολεγάνδρου, μέσα από το πρόγραμμα”Αντώνης Τρίτσης”, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης το έργο «Αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου» του Δήμου Ανάφης, ύψους 308.264 €, το έργο «Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων» του Δήμου Άνδρου, ύψους 32.240 €, το έργο «Βελτίωση υποδομών και διαχείριση λυμάτων ΔΕΥΑ Θήρας» του Δήμου Θήρας, ύψους 2.000.000 € και το έργο «Διαχείριση λυμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη» του Δήμου Φολεγάνδρου, ύψους 3.700.000 €.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσε: «Με πάνω από 6 εκ ευρώ χρηματοδοτούνται τέσσερα μεγάλα έργα σε Ανάφη, Άνδρο, Σαντορίνη και Φολέγανδρο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η στενή συνεργασία μεταξύ των Δήμων, των υπηρεσιών και της ηγεσίας του Υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη νέων έργων που βοηθούν την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για έμπρακτη και συνεχή στήριξη της νησιωτικότητας. Συνεχίζουμε μαζί!»