Η Δήμος Ιητών παρέλαβε σήμερα, φορτηγό μεταφοράς κοντέινερ τύπου γάντζου (Ηοοk lift), μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 136.276,00 και με συμμετοχή 27.156,00 του Δήμου. Το όχημα προορίζεται για την κάλυψη αναγκών σε εργασίες αποκομιδής αστικών απορριμμάτων.

Χαρακτηριστικά οχήματος:

  • Πετρελαιοκίνητος κινητήρας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, ονομαστικής ισχύος 290 ίππων . Υδραυλικός ανυψωτικός μηχανισμός ισχυρής κατασκευής για ασφαλή φόρτωση, μεταφορά και εκφόρτωση κάδου (κοντέινερ).
  • H ανυψωτική του ικανότητα είναι 18 τόνων από το έδαφος κυκλοφορίας του οχήματος .
  • Η δυνατότητα εκκένωσής του επιτρέπει μέγιστη γωνία ανατροπής 45 μοίρες.

Με τη χρησιμοποίηση του εξοπλισμού αυτού, θα αντιμετωπιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η συλλογή και μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Ο δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά:

«Η παραλαβή του νέου οχήματος αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα του έργου που συντονισμένα εκτελεί ο Δήμος μας για ένταξή σε χρηματοδοτικά προγράμματα, που βαθμιαία θα μετατραπούν σε υποδομές προστασίας του περιβαλλοντικού τοπίου του νησιού μας. Η συμμετοχή μας σε κάθε Πρόγραμμα που ανακοινώνεται από την Πολιτεία, ευθυγραμμίζεται με τον γενικότερο αναπτυξιακό στόχο που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή , που δεν είναι άλλος από την προσφορά υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες».