Εξαιτίας,  των γεγονότων τα οποία  τρέχουν με  ανεξέλεγκτους  ρυθμούς και η καθημερινότητα πολλές φορές μας αποσυντονίζει, η μνήμη  του ανθρώπου αρχίζει να ξεθωριάζει, καλό είναι να υπενθυμίσω πως κατέθεσα  «ΨΥΧΗ» για τους δημότες μας με προβλήματα γενικότερα, τα  (3) τελευταία χρόνια, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θήρας.

 

Με αφορμή το από 06-10-2022 δημοσίευμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας, ας μου επιτρέψει η Λαϊκή συσπείρωση να γνωρίζω καλύτερα τις ηλικίες  και τα προβλήματα των δημοτών μας  που σχετίζονται με το  ΚΕΠΑ.

 

Πάντως μεγάλη εντύπωση  προξενεί το γεγονός, ότι από τη μια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας» ψηφίζουν την πρόταση που έφερα ως εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά τα παιδιά των δημοτών μας (΄Ιδρυση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) αλλά να μην επωμισθεί το οικονομικό βάρος ο Δήμος  Θήρας για αυτά, αλλά τα αρμόδια Υπουργεία. Από  την άλλη πλευρά  όμως να φέρνουν θέμα στο Δ.Σ. , κάνοντας επίδειξη ευαισθησίας,  να στεγάσει ο Δήμος Θήρας και να  φροντίσει για την σίτιση   των Δημοσίων  Υπαλλήλων (δηλαδή υπέρ πολλαπλάσια χρήματα) ζητώντας  ταυτόχρονα ο Δήμος Θήρας κονδύλια από την Κεντρική Διοίκηση. Γιατί   λοιπόν δεν  διαμαρτυρήθηκαν  προς την Κεντρική Διοίκηση; Τον λόγο τον καταλαβαίνουμε όλοι.

 

Όσο για την ανοχή μου ως Πρόεδρος Δ.Σ. ,δεν θα μπω στη διαδικασία ούτε καν να απαντήσω.  Το αφήνω  στην κρίση των δημοτών μας που παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια. Νομίζω  ότι με τον  τρόπο που συμπεριφέρεται και δρα ένας άνθρωπος  αποτυπώνεται και διαφαίνεται το ήθος του.

 

Καλό λοιπόν θα είναι,  εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  όταν δεν έχουμε κάτι σημαντικό να πούμε, καλύτερα να σιωπούμε παρά  να λαϊκίζουμε  αλλάζοντας το θέμα  και το ειρμό  της συζήτησης στα Δημοτικά Συμβούλια.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ