Με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης έχω μια ειδική σχέση και με αφορά ιδιαίτερα.
Αγροτικός γιατρός στον Υγειονομικό Σταθμός Σαντορίνης στα πρώτα μου ιατρικά βήματα αλλά και υποψήφιος βουλευτής το 2012 στα πρώτα μου πολιτικά βήματα όταν μου παρουσιάστηκε ως ένα σύγχρονο νεόδμητο εξοπλισμένο Νοσοκομείο στη Σαντορίνη χωρίς να λειτουργεί παρά τις τεράστιες ανάγκες περίθαλψης του νησιού. Μετά από πολλές προσπάθειες και πισογυρίσματα (κινδύνευσε να ιδιωτικοποιηθεί) άρχισε η λειτουργία του το 2016 με το καθεστώς της ΑΕΜΙ(Ανώνυμος Εταιρεία Μονάδων Υγείας) συνδεδεμένο και με το ΕΣΥ καθότι περιέλαβε και τους γιατρούς του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας της Σαντορίνης.
Την αρχική αισιοδοξία της λειτουργίας του Νοσοκομείου δεν άργησε να την διαδεχθεί ο προβληματισμός
Αρκετοί γιατροί άρχισαν να αποχωρούν. Αίτια ο περιορισμένος χρόνος σύμβασης η δυσκολία στην εξεύρεση στέγης αλλά κυρίως η εξαντλητική και επικίνδυνη εργασία .Η προσφορά του Νοσοκομείου χάρει στη πολύ μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού του ήταν θετική για το νησί αλλά τα προβλήματα λειτουργίας του του όχι μόνο παραμένουν αλλά και οξύνονται.
«Η χρόνια νόσος» του Νοσοκομείου έχει γίνει «οξεία» και αφορά την δραματική υποστελέχωση κυρίως από γιατρούς που απειλεί να γκρεμίσει την λειτουργία του ιδρύματος.
-Δεν έχει παθολόγο και οι ανάγκες του καλύπτονται από ιδιώτες γενικούς γιατρούς .
-Δεν υπάρχει Καρδιολόγος.
– Δεν υπάρχει μικροβιολόγος .
-Δεν υπάρχει ουρολόγος
-Δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος
-Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)δεν λειτουργεί.
Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό καλύπτονται για λίγες ημέρες από περιοδικές επισκέψεις ιατρών που προέρχονται από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Μεγάλη έλλειψη υπάρχει και στο νοσηλευτικό αλλά και στο διοικητικό προσωπικό.
Το Νοσοκομείο στην συνείδηση του κόσμου έχει γενικά απαξιωθεί και οι κάτοικοι ψάχνουν για λύσεις στις ιδιωτικές δομές του νησιού, που δεν μπορούν βεβαίως να προσφέρουν νοσοκομειακή κάλυψη, ή εκτός Σαντορίνης
Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το Νοσοκομείο του ενός από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του κόσμου με 25.000 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι φτάνουν το καλοκαίρι στις 120.000 .
Το Νοσοκομείο πρέπει να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προκηρυχθούν θέσεις υγειονομικών με κίνητρα που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και ασφαλή επιστημονική ,επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.
Τα κρατικά έσοδα από την Σαντορίνη μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες του ιατρικού και του λοιπού προσωπικού για να διαθέτει το νησί ένα αξιοπρεπές Νοσοκομείο γιατί το χρειάζεται και το αξίζει.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.