Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου – ΒΕΣΠΑΚΙ, με το οποίο εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των 4τροχων μοτοσυκλετών, καθώς και την απαγόρευση εκμίσθωσής τους σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες της Ε.Ε..

Με το έγγραφό του το Σωματείο εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του λιμένος Μυκόνου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η απόφαση της απαγόρευσης των 4τροχων μοτοσυκλετών θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους επισκέπτες του νησιού.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, ώστε να λυθεί το θέμα και να επιστρέψει η ομαλότητα στο νησί της Μυκόνου.