Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα δουν φέτος χιλιάδες ντόπιοι αλλά και επισκέπτες ένα εκπληκτικό θέαμα την Μεγάλη Παρασκευή στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στο χωριό του Πύργου.
Η φωταγώγηση αυτή τη βραδιά με χιλιάδες μικρές φωτιές του χωριού του Πύργου μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχει γίνει καμιά απολύτως προετοιμασία αλλά και προμήθεια των υλικών που απαιτούνται για να επαναληφθεί το έθιμο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής τηλεόρασης το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την εκδήλωση καθώς δεν έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Σημειώνουμε ότι η προετοιμασία για να είναι έτοιμα τα «ντενεκάκια» όπως λένε οι Πυργιανοί, θ άπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως ουσιαστικά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος φέτος και μετά τα δυο δύσκολα χρόνια με τον Κορωνοϊό να γυρίσουμε τα μάτια μας τη Μεγάλη Βραδιά προς τον Πύργο και να τον δούμε σκοτεινό.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και το κανάλι μας θα κάνει την ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει αρχές και θεσμούς προκειμένου να μην στερηθεί η Σαντορίνη σ αυτή τη δύσκολη περίοδο το υπερθέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες της.
Η συνέχεια πι της οθόνης.