Το διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού φαίνεται ότι έχει κορυφωθεί .
Το ιατρείο της Κέας αυτή τη στιγμή στελεχώνεται από μία  γενική ιατρό. Προ ολίγων ημερών δεν υπήρχε κανένας ιατρός για τις ανάγκες του ιατρείου, καθώς αυτή η μία ιατρός ήταν άρρωστη.
Σε προηγούμενη επιστολή της προς καθε αρμόδιο η δήμαρχος του νησιού κυρία Ειρήνη Βελισαροπούλου, αναφέρει:  «2500 μόνιμοι κάτοικοι της Κέας εν μέσω πανδημίας και καραντίνας έχουμε αφεθεί στην μοίρα μας με ελάχιστα ακτοπλοΐκά δρομολόγια και με δεδομένο την ύπαρξη επείγοντος περιστατικού σχεδόν σε ημερήσια βάση».
Την 4η Δεκεμβρίου, το ΔΣ ψήφισε ομόφωνα την αποστολή  Διαμαρτυρίας προς την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, εκφράζοντας την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Υποστελεχωμένο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας.
Η φωνή αγωνίας που εκπέμπει το νησί, πρέπει να ωθήσει τους αρμόδιους να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα της ενίσχυσης του.
Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την περιφρουρήσει εφαρμόζοντας πολιτικές περίθαλψης προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε τόπου.
Τα νησιά μας δικαιούνται να έχουν το 2020 μία σύγχρονη περίθαλψη πράγμα το οποίο δεν το επαιτούν αλλά το απαιτούν.

Ο Γιάννης Βλασερός, είναι ιατρός καρδιολόγος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής