Το 25% του ποσού που λαμβάνουν οι οικοδεσπότες σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης θα δώσει η Airbnb στους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους ή τα καταλύματά τους σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο, πλην Κίνας. Συνολικά η Airbnb θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια για να μειώσει τις απώλειες που καταγράφουν οι οικοδεσπότες, όπως τους γνωστοποιεί με επιστολή του ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της κοινότητας Brian Chesky.

Το 25% θα δοθεί για ακυρώσεις κρατήσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19, με check-in μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου. Οι πληρωμές αυτές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Οι επισκέπτες με κρατήσεις πριν από τις 14 Μαρτίου θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης και να λάβουν είτε το 100% του ποσού που κατέβαλαν είτε ισοδύναμη ταξιδιωτική πίστωση.

Παράλληλα η Airbnb δημιουργεί το Ταμείο Αρωγής Superhost, με κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δίνει επιχορήγηση στους οικοδεσπότες έως 5.000 δολάρια, χωρίς να χρειάζεται να το επιστρέψουν. Οι αιτήσεις για την επιχορήγηση ξεκινούν τον Απρίλιο. Το Ταμείο δημιουργήθηκε από δωρεές ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τους υπαλλήλους της, ενώ τα υπόλοιπα 9 εκατ. δολάρια τα εισέφεραν οι συνιδιοκτήτες της πλατφόρμας. Οι ενδιαφερόμενοι μπρούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στο airbnb.com/superhostrelief.

Επίσης, η Airbnb αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βοηθήσουν οικονομικά τους οικοδεσπότες πελάτες, που παρέμειναν στα σπίτια τους και έμειναν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που έτυχαν.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr