Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει σήμερα τις υποψηφιότητες της Άννας Μαυρουδή και του Γιώργου Ηλιού για την Κέα- Κύθνο.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Nοτίου Aιγαίου Mανώλης Γλυνός, καλωσόρισε τους υποψήφιους δηλώνοντας τα εξής: Oι υποψηφιότητες της Aννας Mαυρουδή και του Γιώργου Hλιού, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την δυναμική της Συμμαχίας μας. Mιας Συμμαχίας ανθρώπων με διάθεση να εργαστούν για να οδηγήσουν τα νησιά μας στην νέα εποχή. Aπό την επόμενη ημέρα πιάνουμε δουλειά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, τολμάμε να μιλάμε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και γι’ αυτό επιλέγουμε εκπροσώπους που δεν φοβούνται να συνεργαστούν για να λύσουν προβλήματα, που έχουν αποδείξει την προσήλωσή τους στο κοινό καλό και όχι στα ίδια συμφέροντα. Είμαστε χρήσιμοι όλοι. Ας αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με αγάπη και δικαιοσύνη. Aννα και Γιώργο, καλή επιτυχία!».

Οι υποψήφιοι της Συμμαχίας, με κοινή τους ανακοίνωση, δήλωσαν: «Φίλοι και φίλες, Το Νότιο Αιγαίο έχει ανάγκη από μια περιφερειακή αρχή, η οποία θα σέβεται τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νησιών είτε στους Δήμους είτε στην Περιφέρεια, θα σέβεται την διαφορετική άποψη, τα χρήματα του Έλληνα και Ευρωπαίου φορολογούμενου. Θα λειτουργεί τα προβλεπόμενα εκ του νόμου Συλλογικά Όργανα και τις Επιτροπές με σεβασμό στις διαδικασίες και τους δεοντολογικούς κανόνες δε θα διαχωρίζει τους υπαλλήλους της σε «ευνοούμενους» και «αντιρρησίες», αλλά θα συνεργάζεται με όλους και όλες, διευκολύνοντας το έργο και την επιμόρφωση τους Θα υλοποιεί έργα υποδομών χωρίς το άγχος «της κορδέλας», αλλά με το πραγματικό ενδιαφέρον για την διαφάνεια και τη λελογισμένη χρήση των δημόσιων κονδυλίων θα δείξει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, θα εμπνεύσει τους νέους και τις νέες και θα ασχοληθεί με τα προβλήματά τους ουσιαστικά με χωρίς τυμπανοκρουσίες.
O ρόλος της δε θα εξαντλείται στην διανομή κονδυλίων χωρίς κριτήρια και τεκμηρίωση σε αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και λοιπούς φορείς, αλλά θα μεριμνά για την υλοποίηση ενός στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αύξηση της συμμετοχής, την δικτύωση και την εξωστρέφεια θα σφυρηλατεί σχέσεις συν-κυκλαδικής και νοτιο-πελαγίτικης συνείδησης και ανάπτυξης στους νησιώτες, και όχι ανταγωνισμού.
Θα ενστερνίζεται τις αρχές της ελευθεροτυπίας και θα σέβεται την δημοσιογραφία ως θεσμό- πυλώνα της δημοκρατίας, δεν θα καπελώνει έργα και εργασία άλλων φορέων και προσώπων αλλά θα συνεργάζεται και θα αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο δίκτυο και φορέα για το κοινό καλό.
Θα ενδυναμώσει τα Επαρχεία και θα προχωρήσει σε ενέργειες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και κοινωνικής λογοδοσίας, απαραίτητες για μια πολυνησιακή περιφέρεια με 48 κατοικημένα νησιά.

Θα δημιουργήσει πραγματικές αλυσίδες αξίες στον τουρισμό-πολιτισμό-αγροδιατροφή-περιβάλλον, μακριά από παρωχημένα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης, τα οποία εξαντλούν τους πόρους των νησιών μας.

Θα κρίνει ως μέγιστα αγαθά την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά, όπως η υφαντική τέχνη, η παραδοσιακή μουσική και τα όργανά της, τις ξερολιθιές, τις περιοχές NATURA και θα εργάζεται αναλόγως.

Ουσία λοιπόν, και όχι εικόνα, δουλειά και όχι επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας. Η σημαντική αλλαγή του νέου νομοθετικού πλαισίου Κλεισθένη Ι επιτρέπει επιτέλους στους πολίτες να βλέπουν τον εκπρόσωπό τους στο Επαρχείο τους και όχι αυτόν ή αυτήν που επέβαλε η μειοψηφία. Το Επαρχείο Κέας-Κύθνου, το μικρότερο πληθυσμιακά στο Νότιο Αιγαίο, με αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε δράσεις αειφορίας, πολιτιστικής εξωστρέφειας, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Με τα παραπάνω προτάγματα, ρεαλιστικά και απτά, συντασσόμαστε με όσους και όσες αντιλαμβάνονται ως επείγουσα ανάγκη την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια μας, συντάσσομαι στο πολιτικό-κοινωνικό εγχείρημα της Συμμαχίας στο Νότιο Αιγαίο, επικεφαλής του οποίου είναι ο Μανώλης Γλυνός. Αλλάζουμε το ύφος και το ήθος του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, των πρακτικών και των στοχεύσεων, αλλάζουμε το Νότιο Αιγαίο, αλλάζουμε το Επαρχείο Κέας-Κύθνου!»

Βιογραφικό Άννας Μαυρουδή

Η Άννα Μαυρουδή κατάγεται από την Κέα και είναι νυν περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νησιωτική Ανατροπή, καθώς και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το 2014. Είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας Αγγλικής Φιλολογίας, με οργανική θέση στο Επαγγελματικό Λύκειο Κέας, του οποίου διατέλεσε Διευθύντρια επί 4ετία. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Θεωρία Κριτικής (Κοινωνιολογία). Σήμερα είναι αποσπασμένη στην Ειδική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της ΓΓΙΦ, της Εθνικής Επιτροπής για την διασφάλιση της Ποιότητας στην Διά Βίου Μάθηση και της Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του ΥΠΠΕΘ, καθώς και διευθύνουσα σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Έχει εργαστεί στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και ως διερμηνέας-μεταφράστρια και καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα σχεδιάζει, υλοποιεί  και αξιολογεί ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εργαστεί ως Εθνική Συντονίστρια και Διοικήτρια συγχρηματοδοτούμενων Έργων σε τοπικό, δια-περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η πολιτισμική κληρονομιά, οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι εκπαιδευτικές ανισότητες και οι πολιτικές επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης με γνώμονα τη νησιωτικότητα. Ασχολείται επίσης ενεργά με ζητήματα φύλου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων από το 2016, και Πρόεδρος από τον Δεκέμβρη του 2018 μέχρι σήμερα.

Βιογραφικό Γιώργου Ηλιού

Ο Γιώργος Ηλιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύθνο, κατάγεται από οικογένεια ψαράδων, είναι 34 ετών φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Δρυοπίδας ,στο ΓυμνάσιοΚύθνου και έπειτα στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου. Οι γονείς του ασχολούνται με την αλιεία, έχει έναν αδελφό ο οποίος είναι τραπεζικός υπάλληλος στο κατάστημα της AlphaBank στην Κύθνο και είναι αρραβωνιασμένος με την Νικητού Άννα εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.
Το 2003 εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, φοίτησε στον τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με ειδίκευση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το φθινόπωρο του 2010 για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία κατετάγη στο Πυροβολικό Σώμα του Στρατού Ξηράς και διετέλεσε τη θητεία του στην 180 ΜΚ/Β HAWK ως Χειριστής Οργάνων Ελέγχου Πυρός, όπου και απελύθη τον Αύγουστο του 2011.Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει εργαστεί στην εταιρεία FRIGOGLASS στην βιομηχανική ζώνη Πατρών, έως το 2012 όπου επέστρεψε στο νησί  και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Τον Οκτώβριο του 2012 εξελέγη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου, με την ιδιότητα αυτή το 2013 ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Κύθνου έως το τέλος της δημοτικής θητείας τον Σεπτέμβριο 2014.
Στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014 εξελέγη πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΚΥΘΝΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και με την έναρξη της δημοτικής θητείας ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κύθνου από τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Γαρδέρη Σταμάτη. Στις 31 Μαρτίου 2017 ορίστηκε εκ νέου Αντιδήμαρχος Κύθνου έως το τέλος της δημοτικής θητείας. Στο Δήμο Κύθνου επίσης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Αλιείας, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κύθνου, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
Τον Απρίλιο του 2015 μετά από εκλογική διαδικασία κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων(ΔΑΦΝΗ) εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ., θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα.