Η 7η Απριλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αποτελεί πάντοτε μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ιδιαίτερη σημασία όμως αποκτά αυτή η ημέρα, ως ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά τη μάχη για την ανθρώπινη ζωή, με σθένος, ευγένεια και αυταπάρνηση.

 

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται πάντα κοντά στον ασθενή και στο πλευρό κάθε πολίτη, που χρειάζεται τις υπηρεσίες του, προσφέροντας την επιστημονική του γνώση και φροντίδα για την προάσπιση της υγείας.

 

Η πανδημία του Covid19, που συνεχίζει να βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης και που για την αντιμετώπιση της δόθηκε μεγάλη μάχη από όλους τους Υγειονομικούς, δημιουργεί την ανάγκη, ακόμα περισσότερο τώρα, να υπάρχει συνεχής επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας και εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να είναι εύρυθμη η λειτουργία όλων των Υγειονομικών Δομών.

 

Εμείς, εδώ στα νησιά μας, στρέφουμε το βλέμμα και απευθύνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπηρεσίες τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, των Περιφερειακών Ιατρειών μας και σε όλους τους επιστήμονες της Υγείας που δραστηριοποιούνται τόσο στη Σαντορίνη όσο και Θηρασιά.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Θήρας

(με αρμοδιότητα την Υγεία)

ΣΟΦΙΑ ΚΙΤΣΟΥ