Μετά τις πρόσφατες  επίσημες καταγγελίες  που έγιναν από τους εργαζόμενους  του Δήμου και  την Ομοσπονδία τους , για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες  κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό του Δήμου (βλέπε επισυναπτόμενες φωτο) , φαίνεται περίτρανα πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς  , αυτός ο βασιλιάς,  που λέγεται Δήμος Θήρας,  αυτός  ο παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Η  Λαική Συσπείρωση έχει καταγγείλει   πολλές φορές  τις  απαράδεκτες αυτές ανασφαλείς και επικίνδυνες συνθήκες όχι μόνο για τους εργαζόμενους  αλλά και για τους δημότες που επισκέπτονται τις Δημοτικές υπηρεσίες.

Η αποτίμηση Δελτίου  ελέγχου της Επιθεώρησης εργασίας  τον Ιούνιο του 2017 ,που ήδη είχε λήξει η μίσθωση  τω ν κτιρίων  της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών  από τον Μάρτιο του 2017, ήταν σαφής.  Απολύτως ακατάλληλοι και επικίνδυνοι οι χώροι αυτοί.

Οι φετινές νεροποντές επιδείνωσαν την κατάσταση. Στα γραφεία Προμηθειών και Πρόνοιας έπεσαν σοβάδες ενώ  με τις τελευταίες βροχές  μπήκαν νερά σε πολλά γραφεία.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης  είναι ότι η σημερινή Δημοτική  Αρχή  , ετοιμάζεται να μισθώσει ξανά και για 12 πάλι χρόνια  αυτά τα  αυθαίρετα κτίρια και τις οιναποθήκες , όπως αναφέρεται στην  από το 1975 οικοδομική άδεια του κτιρίου. Οι ευθύνες είναι τεράστιες  όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών που γνωρίζουν την κατάσταση αυτή και δεν προβαίνουν στη λήψη μέτρων.

Οι εργαζόμενοι  με τον αγώνα τους  πρέπει να απαιτήσουν οι χώροι εργασίας τους να είναι  σύγχρονοι και ασφαλείς  .

Ο Θηραικός λαός πρέπει  να βγάλει  συμπεράσματα και να απαιτήσει εδώ και τώρα  τα «παρκαρισμένα» εκατομμύρια του Δήμου  , να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών  των εργαζομένων και  των δημοτών όπως  το ασφαλές  λιμάνι, τα σύγχρονα και κατάλληλα  σχολικά κτίρια , παιδικές χαρές κ.λ.π.

Οι εκλογές του Μαίου έρχονται. Ας «τιμηθούν» ιδιαίτερα  αυτοί που χρόνια μας κοροιδεύουν.  Η φωνή της Λαικής Συσπείρωσης , που στέκεται συμπαραστάτης  όλα αυτά τα χρόνια ,  πρέπει να δυναμώσει στο Δήμο , στην Περιφέρεια.  Αλλά  και στις Ευρωεκλογές και στις  Βουλευτικές  όποτε γίνουν, να δυναμώσει παντού  το Κ.Κ.Ε

Σαντορίνη , 04/04/2019
Για τη Λαική Συσπείρωση
ΜΑΡΙΑ  ΑΡΓΥΡΟΥ