Σε εκδήλωση επιφανών Ομογενών, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το event «Sail to Freedom», έδωσε το «παρών» η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού. Η κ. Μονογυιού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην εκδήλωση της Ομογένειας για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης «Sail to Freedom».

Η βουλευτής Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με Έλληνες Ομογενείς που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους τόσο στην ελληνική Ομογένεια της Αμερικής όσο και στην Ελλάδα γενικότερα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κ. Μονογυιού, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, έφερε στην Αμερική το ακριβές αντίγραφο της ενδυμασίας της Μ. Μαυρογένους από το Λύκειο Ελληνίδων της Σύρου.

Στην άτυπη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ελληνικών συμφερόντων εστιατόριο στο Σάουθάμπτον, παρέστησαν η Αμερικανίδα βουλευτής Carolyn B. Maloney, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ελληνικής Ομογένειας, και, μάλιστα, της έχουν δώσει το προσωνύμιο “Μπουμπουλίνα, ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας 6 των AHEPA της Νέας Υόρκης Λου Κάτσος, ο γνωστός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος (father Alex), γνωστός σε Αμερική και Ελλάδα για το φιλανθρωπικό του έργο κ.α. Η κ. Μονογυιού στο περιθώριο της συνάντησης, συζήτησε με την Αμερικανίδα πολιτικό για τις σχέσεις της Ελλάδος και της Αμερικής, για τον ελληνικό τουρισμό, και για τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού σε Ελλάδα και Αμερική ενώ την προσκάλεσε να επισκεφτει τα νησιά των Κυκλάδων.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας