Με μεγάλη χαρά σήμερα, στην φιλόξενη αίθουσα του Μπελλωνίου Πολιτιστικού Ιδρύματος, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα ” Σχολικό παράθυρο στην τέχνη ” , που ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, πιλοτικά, στο Δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μίλησαν απόψε για την βιωματική εμπειρία τους στα εργαστήρια φωτογραφίας, κινηματογράφησης και ποίησης και μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον! Η εξαίρετη φωτογράφος κ. Μαριλένα ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ της Αrt in Art παρουσίασε το πρόγραμμα με πλάνα από τα εργαστήρια καθώς και την ταινία μικρού μήκους που κινηματογράφησαν τα παιδιά. Η διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Ακρωτηρίου κ. Αργυρώ ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ επισήμανε την σημασία τέτοιων προγραμμάτων στα σχολεία μας και ο Πρόεδρος του Ακρωτηρίου και του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λ. Και Ε. Νομικού κ. Γουλιέλμος ΜΠΑΙΚΑΣ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στο σχολείο του χωριού του, ευχόμενος ταυτόχρονα την επέκταση του και σε άλλα σχολεία των νησιών μας. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του για το πρόγραμμα , που παρουσιάστηκε.
Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ θα συνεχίσει να ενισχύει δράσεις επωφελείς για τα παιδιά των νησιών μας, αφού αυτά αποτελούν το μέλλον τους!!!
Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του προγράμματος κ.κ. ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ, ΣΑΛΑΜΕ, και ΤΟΠΑΛΗ, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους μαθητές και τις μαθήτριες που μας μάγεψαν με την δουλειά τους καθώς και τους γονείς , που αγκάλιασαν την προσπάθεια!
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα και οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Θήρας και του Ιδρύματος Λ. Και Ε. Νομικού!
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο κ. Αντώνη ΣΙΓΑΛΑ , που στήριξε εξαρχής την πρόταση για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού!
Θερμές ευχαριστίες στα ΜΜΕ, που επικοινώνησαν την δράση αυτή.
ΣΟΦΙΑ ΚΙΤΣΟΥ Α ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ