Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι, για μία ακόμη χρονιά, η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου. Η έκθεση, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της ανάδειξης των νησιών και της περαιτέρω αύξησης της επισκεψιμότητάς τους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει και φέτος στην WTM με ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενεί τους δήμους, τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Επίσης, σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, μετά και την τεράστια επιτυχία της ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, στο πλαίσιο της στοχευμένης πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής για σύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών μας.

Εκπροσωπούμενη, σε κορυφαίο επίπεδο, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, η «πρωταθλήτρια» στον τουρισμό Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει δυναμικά και συστηματικά τις στοχευμένες δράσεις και την πολιτική εξωστρέφειας, ανταποκρινόμενη πάντα στις προσδοκίες των πολιτών των νησιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Προσηλωμένοι στο καθήκον μας, εργαζόμαστε με στόχο να παραμείνουμε “πρωταθλητές” στον τουρισμό και να συνεχίσουμε να συνδράμουμε τα μέγιστα στην βελτίωση των τοπικών οικονομιών. Δικαιωμένοι εκ του αποτελέσματος, το οποίο επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (των τουριστικών εσόδων και του ρεκόρ αφίξεων στα νησιά), συνεχίζουμε με συνέπεια την επιτυχημένη τουριστική πολιτική μας».