Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Aντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, συγχαίρουν τα εστιατόρια που ξεχώρισαν των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που απέσπασαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα διακρίθηκαν:
Δωδεκάνησα
-
Noble Gourmet Restaurant (Ξεν. Elysium Resort & Spa, Ρόδος)
-
Cesar (Ρόδος)
-
Cuvee (Ξεν. Aqua Blu Boutique Hotel & Spa, Κως)
-
Five Senses – Art “Kuzina” (Ξεν. Lindos Blu, Ρόδος)
-
Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος)
-
Μαυρίκος (Ρόδος)
-
Παράγκα (Ρόδος)
Κυκλάδες
-
Σελήνη (Σαντορίνη)
-
Baos (Ξεν. Myconian Κorali, Μύκονος)
-
Μαραθιά (Τήνος)
-
Alios Ilios (Ξεν. Santo Maris Oia, Σαντορίνη)
-
Black Rock (Ξεν. Santorini Secret, Σαντορίνη)
-
Ηλιοβασίλεμα (Σύρος)
-
Το Θαλασσάκι (Τήνος)
-
Κυρά – Ρόζα (Σαντορίνη)
-
Lady Finger Restaurant (Ξεν. Andronikos, Μύκονος)
Με αφορμή την βράβευση, ο Aντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω τους ιδιοκτήτες και τους σεφ που απέσπασαν αυτά τα τόσο σημαντικά βραβεία, γιατί διατηρούν άσβεστη την γαστρονομική μας παράδοση και ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της ποιότητας της γαστρονομίας στα νησιά μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους όσους προσπαθούν να προωθήσουν και να αναδείξουν την Γαστρονομική και Πολιτιστική μας κληρονομιά, την μοναδική Γαστρονομία του Αιγαίου».